Actuala situatie economica poate fi speculata de chiriasii care, in perioada de avant economic, presati de dezvoltarea rapida a business-ului, au inchiriat spatii in cladiri mai putin eficiente, este de parere Catalina Jigman, Head of Global Corporate Services in cadrul companiei de consultanta imobiliara CBRE | Eurisko.
„Proprietarii au simtit efectele acestei crize si au venit cu pachete atractive de reducere a costurilor pentru chiriasi. Sunt proprietari dispusi sa ofere primele una-doua luni de chirie gratuit pentru a atrage o ancora importanta in proiectul lor”, a declarat Catalina Jigman (foto).

In zona de afaceri a Capitalei sau CBD (n.r. Central Business District), delimitata de Piata Romana si piata Montreal, chiriile pentru spatiile de birouri clasa A au scazut usor, situandu-se astazi intre 21-23 euro/mp/luna, potrivit reprezentantului CBRE | Eurisko.

„Din cauza presiunii create de cresterea rapida, bancile, companiile de IT, energie si consultanta au inchiriat spatii construite de dezvoltatori fara experienta, care exploatau orice teren central, fara a ridica insa cladiri viabile si din punct de vedere urbanistic. Acesti chiriasi vor fi business-ul noilor dezvoltari premium din Bucuresti”, a adaugat Catalina Jigman.

CB Richard Ellis a parasit piata locala, pe care activa din anul 2001 in baza unui contract de franciza, in urma cu doi ani, iar in luna februarie 2008, a preluat compania de consultanta imobiliara Eurisko, in schimbul sumei de 35 milioane de dolari, aceasta functionand acum sub numele CBRE|Eurisko

CB Richard Ellis are sediul central in Los Angeles si este cea mai mare firma de servicii comerciale in real estate din lume, raportat la incasarile din 2008. Compania are peste 30.000 de angajati si ofera servicii proprietarilor, investitorilor si chiriasilor prin cele peste 300 de birouri (excluzand agentiile afiliate).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
TOP 5 recomandări pentru revenirea în siguranță la birou
Setari Cookie-uri