Un puternic incendiu a izbucnit vineri seara, in jurul orei 23.30, la cladirea de birouri Millennium Business Center, de langa Biserica Armeneasca.
[Update7] Sanofi-aventis isi va continua activitatea, in ciuda problemelor cauzate de incendiul care a izbucnit in noaptea de 26 iunie in cladirea Millennium Business Center, din Bucuresti. Operatiunile companiei vor fi mutate temporar in sediul Zentiva din Bvd. Theodor Pallady nr. 50. Zentiva este membra a Grupului sanofi-aventis din martie 2009.

“Vrem sa ne asiguram partenerii si mai presus de toate pacientii ca o sa ne continuam activitatea in ritm normal si ca o sa raspundem in continuare nevoilor lor”, a declarat Dan Ivan, Country Head sanofi-aventis Romania.

“Asteptam rezultatele investigatiei realizate de autoritati in cea ce priveste conditiile si cauzele incendiului. In acest moment nu putem estima valoarea pagubelor, intrucat nu am primit inca permisiunea de a intra in cladire, din motive de securitate. Imediat ce vom afla mai multe informatii despre aceasta situatie, le vom face publice”.


[Update6] Activitatile Teletrans vor fi realizate din alte centre ale companiei


Serviciile furnizate de compania Teletrans, cu sediul in Millenium Business Center, nu au fost afectate de incendiul care a izbucnit vineri noaptea, compania precizand ca, in astfel de situatii, activitatile sunt realizate din alte unitati si sunt protejate prin proceduri back-up.

"Desi incendiul a provocat pierderi materiale dificil de evaluat in acest moment, operatiunile continua normal si nu au fost inregistrate intreruperi sau disfunctionalitati in serviciile livrate clientilor companiei. Conform standardelor internationale de calitate implementate si a propriilor reguli de siguranta, serviciile informatice critice si datele necesare activitatilor curente sunt operate din mai multe locatii si sunt protejate prin proceduri back-up", se arata intr-un comunicat al Teletrans.

[Update 5] Transelectrica va folosi, incepand din 29 iunie, sediile functionale din Bd. Hristo Botev (sediul DEN) si din Bd. Floreasca, sediul Sucursalei de Transport Bucuresti, iar spre sfarsitul saptamanii activitatea va continua si in sediul Transelectrica din Bd. Magheru nr. 33.

Potrivit reprezentantilor companiei, incendiul care a avut loc in noaptea de vineri spre sambata a afectat cel mai grav etajele superioare ale cladirii Millenium Business Center din str. Strada Armand Calinescu nr. 2-4. In aceasta cladire Transelectrica ocupa etajele I – VI, iar filiala sa, Teletrans ocupa etajul 7.

Astfel, din constatarile efectuate pana la aceasta ora, cel mai grav afectat este etajul 7, unde incendiul a distrus nodul de comunicatie in fibra optica, ceea ce a afectat serviciile administrative ale Transelectrica si Teletrans. De asemenea, etajele 5 si 6 sunt afectate in proportie de 25-30%, urmand ca pagubele sa fie estimate ulterior, iar etajele 1- 4 sunt cel mai putin afectate, insa raman improprii utilizarii datorita efectelor procesului de stingere a incendiului.

In plus, Transelectrica vine cu precizarea ca activitatea de conducere operationala a sistemului electroenergetic national nu a fost afectata, aceasta activitate desfasurandu-se prin Dispecerului Energetic National (DEN) din cadrul Transelectrica.


[Update 4]
Incendiul de la Millenium Business Center a provocat pagube minore pentru reprezentanta in Romania a Bancii Mondiale, legate de instalatia de apa, iar angajatii institutiei isi vor continua activitatea pe teren si muncind de acasa, a spus purtatorul de cuvant, Iolanda Staniloiu.

"Pentru moment, activitatea va continua intr-o formula de criza, insa adresele de e-mail si telefoanele mobile vor functiona in continuare. Vom continua activitatea fie de pe teren, fie de acasa, iar pagubele sunt minore, legate in principal de instalatia de apa. Documentele nu au fost afectate", a precizat purtatorul de cuvant al Bancii Mondiale.

Ea a mentionat, insa, ca exista posibilitatea ca institutia sa isi mute sediul in alta cladire.

"Decizia va fi luata dupa ce vom vedea concluziile si care sunt exact pagubele. Oricum, incendiul nu a ajuns pana la etajul in care se afla sediul nostru", a mai spus Staniloiu.

[Update 3]
Unitatea Alpha Bank din cladirea Millenium Business Center, afectata de incendiu vineri seara, isi va relua activitatea de luni, 29 iunie, dar intr-o alta locatie, situata in proximitatea celei de pe Str. Armand Calinescu, nr. 2-4.

“Incepand de luni, 29 iunie a.c., colectivul Agentiei Carol va asigura serviciile bancare pentru clientela in cadrul Agentiei Coposu, din Bulevardul Coposu, nr. 5-7", anunta reprezentantii Alpha Bank, in conditiile in care agentia nu a fost afectata "semnificativ", iar evidentele privind portofoliile clientelei sunt in siguranta.

"Clientii unitatii nu vor avea de suferit in niciun fel din punct de vedere operational in urma acestui eveniment. Toate evidentele privind portofoliile clientelei sunt in deplina siguranta, baza de date a bancii fiind foarte bine protejata", se precizeaza in comunicatul Alpha Bank.


[Update 2] Primele concluzii ale anchetei Inspectoratului de Stat in Constructii arata ca structura de rezistenta a Millenium Business Center nu a fost afectata in urma incendiului de vineri seara si nu reprezinta niciun pericol, a declarat Adrian Balaban, inspector general de stat.

Balaban a adaugat ca in prezent se intocmeste actul pentru efectuarea expertizei, pentru a fi stabilite pagubele si pentru a se lua o decizie in ceea ce priveste consolidarea cladirii.

Acesta a mai spus ca a fost analizata si documentatia legata de edificarea cladirii si toate documentele sunt legale. Potrivit sursei citate, firma care s-a ocupat de executia cladirii este Summa Romania, proiectantul a fost Tofan Valeriu, iar investitorul Millenium.


[Update]
Inspectoratul de Stat in Constructii a demarat o ancheta in cazul incendiului care a izbucnit la cladirea de birouri Millenium Business Center, prima masura luata fiind interzicerea accesului pe termen scurt in cladire, a declarat Adrian Balaban.

"Prima masura luata este interzicerea accesului pe termen scurt in cladire, pana se va face o ancheta serioasa cu teste de materiale, deoarece fiind o cladire metalica structura de rezistenta a fost afectata. Oricum, nu ar fi trebuit sa fie posibila propagarea focului intre etaje. Urmeaza ca ulterior, la un control mai amanuntit si in urma unor teste, sa se vada daca se vor lua masuri de consolidare si de punere in siguranta sau daca cladirea va fi evacuata. Pana luni vom putea stabili daca se mai poate continua activitatea in cladire", a spus Adrian Balaban, inspector general de stat in cadrul Inspectoratului de Stat in Constuctii (ISC), citat de NewsIn.

Reprezentantul ISC a adaugat ca in urma anchetei se poate face cel mult o estimare procentuala, si nu valorica a pagubelor produse de incendiu.


Aproximativ 20 de echipaje de pompieri au intervenit pentru a stinge incendiul izbucnit la cladirea de birouri de langa Biserica Armeneasca din Capitala, a declarat, potrivit NewsIn, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti, Anca Onofrei.

Potrivit aceleiasi surse, este posibil ca incendiul sa se fi declansat de la un panou publicitar electric amplasat foarte aproape de cladire.

Incendiul a cuprins cel putin trei etaje din cele 19 ale cladirii. Zona a fost izolata de politisti, care au deviat circulatia pe strazile din jurul cladirii.

Millennium Business Center a facut obiectul a doua tranzactii imobiliare in ultimii ani.

In 2006, fondul de investitii britanic European Convergence Property LLP cumpara cladirea situata in centrul Bucurestiului, in proximitatea Bursei de Valori. Vanzatorii cladirii erau atunci Antonis Kapraras si Euroestate, o companie controlata de familia Kanellas din Grecia.

Un an mai tarziu, European Convergence Property Company facea exit din investitia imobiliara catre Deutsche Gesellschaft Für Immobilienfonds M.B.H - DEGI, divizia de investitii a grupului german Allianz, intr-o tranzactie estimata la 52,6 de milioane de euro.

Millenium Business Center este realizata integral din sticla si otel si are 24 de niveluri. Dintre acestea patru sunt subterane, parter, 18 etaje si un etaj tehnic. Inaltimea totala este de 72 de metri, fiind a opta cea mai inalta cladire de birouri din Capitala.

Cele mai inalte cladiri din Bucuresti:


• Tower Center International (120 metri)
• Casa Presei Libere (104 metri)
• Turnul de testat ascensoare (90 m)
• BRD Tower (87 metri)
• Palatul Parlamentului (86 de metri)
• Bucharest Financial Plaza (fostul turn al Bancorex) (83 de metri)
• Hotel Intercontinental (77 metri)
• Millenium Business Center (72 metri)
• Charles de Gaulle Plaza (70 metri)
• Palatul Telefoanelor (52,5 m)

Sursa: Wikia



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri