Unii din cei mai importanti dezvoltari imobiliari prezenti la targul imobilar tIMOn au vandut, in medie, 20-25 de locuinte lunar de la inceputul anului, in ciuda blocajului existent in sectorul de profil.
“Am vandut 35% din numarul total de 356 de case care vor fi construite in prima faza a proiectului. Vanzarea a mers chiar mai bine decat ne asteptam, in fiecare luna am reusit sa ne atingem 100% targetul”, spune Carmen Petcu, directorul de comunicare al proiectului Green City, proiect dezvoltat in comuna 1 Decembrie, situat in apropierea Bucurestiului.

Dezvoltatorul proiectului este compania Green City Construct, controlata de familia Bucsaru, care finanteaza echipa de fotbal Unirea Urziceni, ultima campioana a primei ligi de fotbal din Romania.

Unul dintre proprietarii unei case in Green City este Mihai Stoica, managerul echipei de fotbal Unirea Urziceni, care a platit circa 85.000 de euro pentru achizitionarea locuintei.

Potrivit ultimelor informatii disponibile, investitia totala in prima faza a proiectului se va ridica la 124 milioane de lei (30 mil. euro).

“Proiectul se afla in constructie, iar pana la sfarsitul anului speram sa ajungem sa avem 200 de locuinte, pe care sa le si vindem. Deocamdata, nu stim cum va evolua proiectul, vrem sa finalizam intai prima etapa, iar apoi vom vedea”, spune Petcu.

Preturile locuintelor din Green City se cifreaza in jurul a 110.000 de euro, inclusiv TVA.

Un alt proiect care s-a vandut mai bine in acest an este Greenfield Residence, care apartine companiei Impact.

“Am venit la targ in speranta ca vom reusi sa stabilim contacte in vederea vanzarii celor 200 de locuinte ramase din proiect. Anul acesta am vandut 185 de unitati, cea mai ieftina locuinta din oferta noastra fiind o garsoniera cu o suprafata construita de 50 de metri patrati, cu un pret de 55.000 de euro”, afirma reprezentantii proiectului.

Greenfield Residence, care dispune de circa 650 de locuinte, le ofera celor care platesc un avans in vederea achizitionarii unui case posibilitatea de a testa unitatea locativa pentru cateva zile.

Targul imobiliar tIMOn, la care participa 70 de firme expozante, cu peste 120 de proiecte din Bucuresti si din tara, va fi deshis vizitatorilor in perioada 24-27 decembrie. Organizatorii evenimentului, care se desfasoara in Piata Constitutiei din Bucuresti, se asteapta ca targul sa fie vizitat de peste 15.000 de oameni.

Cea mai ieftina locuinta de la targ este o garsoniera de 33.000 de euro aflata in ansamblul Red House, localizat in zona Prelungirea Ghencea, in vreme ce pretul maxim depaseste 600.000 de euro, pentru un penthouse.

In incercarea de spori atractivitatea evenimentului, organizatorii targului imobiliar vor organiza duminica o licitatie olandeza, in scadere, pentru vanzarea a cinci locuinte, cu preturi pornind de la 45.000-150.000 de euro.

“Modelul de licitatie propus este cel olandez. Fiecare proprietate va fi licitata catre public incepand cu pretul sau de lista, in sens descrescator", afirma Vlad Vlasceanu, directorul tIMOn.

In paralel cu tIMOn, in Bucuresti se desfasoara un alt targ imobiliar, Targul National Imobiliar (TNI), eveniment care are loc in incinta Palatului Parlamentului.

Una din cele mai atractive oferte de locuinte prezente la targul imobiliar este Salaj Rezidential, din zona Rahova, care pune la bataie case cu un pret de 420 de euro/metru patrat. Proiectul este dezvoltat de Teodor Mihailescu, in parteneriat cu o firma de constructii.

“Pana in prezent, am rezervat pentru vanzare 48 de case, dintr-un total de 60, cat va avea prima faza a proiectului. Pentru a putea rezerva o locuinta, viitorii proprietari trebuie sa plateasca un avans de 10.000 de euro. Suprafata minina a unei case este de circa 160 de metri patrati”, afirma reprezentantii proiectului.

La finalizarea ansamblului de unitati locative vor fi circa 100 de unitati, pe un teren de 50.000 de metri patrati.

“Am decis sa oferim aceste preturi pentru ca pretul materialelor de constructie a scazut din cauza crizei, iar ridicarea caselor a inceput in luna august”, mai spun reprezentantii proiectului.

In cadrul TNI sunt 85 de expozanti, multi fiind prezenti si la tIMOn, cea mai ieftina locuinta din oferta fiind o garsoniera de 9.750 de euro din Bulgaria, in vreme ce pretul maxim este de 550.000 de euro pentru o vila situata pe Valea Prahovei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri