Proiectul Cortina Residence este amplasat pe strada Horia Macelariu, in apropiere de Podul Baneasa si cuprinde 271 de apartamente, fiind construit pe o suprafata de 35.000 mp. Actionarul majoritar in cadrul proiectului era fondul de investitii Heitman, care detinea 75% din ansamblul rezidential.

„Am aflat ca Heitman vrea sa se retraga din proiect la sfarsitul lunii august anul trecut, insa am decis sa facem tot posibilul pentru a finaliza acest proiect, chiar daca asta inseamna sa pierdem banii investiti. In prezent, purtam discutii atat cu bancile, cat si cu noi investitori pentru a livra proiectul”, a declarat, pentru Wall-Street, Stefano Albarosa (foto), CEO al Cefin Group.

Din cele 271 de apartamente, al caror pret era de circa 2.000 euro/mp, au fost vandute 114. „Pentru locuintele vandute s-au platit avansurile, reprezentand 10-20% din valoarea apartamentului”, a adaugat Albarosa.

Tribunalul Municipiului Bucuresti a admis pe 22 ianuarie cererea de intrare in insolventa a companiei Cefin Real Estate Alpha, numind administrator judiciar firma BDO Business Restructuring.

Citeste aici ce se intampla dupa ce un proiect imobiliar intra in insolventa.