Anul trecut, Romania a avut una dintre cele mai mari scaderi in ceea ce priveste mall-urile aflate om constructie, ajungand de pe locul 7 pe 10, dupa ce mai multe proiecte de centre comerciale au fost amnate.

Previziunile pentru urmatoarea perioada nu sunt nici ele optimiste: dezvoltarea de noi centre comerciale va incetini, ajungand la anul viitor la doar 130.000 mp, comparativ cu aproximativ 750.000 mp, maximul atins in anul 2008, potrivit un raport al companiei de consultanta imobiliara Cushman & Wakefield.

„O crestere a activitatii de dezvoltare comerciala va avea loc numai dupa imbunatatirea pietei de munca si dupa revenirea interesului bancilor pentru sectorul imobiliar.2010 va fi un an de pregatire si mai putin un an de finalizare pentru proiectele de retail”, a declarat Razvan Gheorghe (foto), managing parter al companiei de consultanta imobiliara Cushman & Wakefield Romania.

Pe piata spatiilor comerciale din Romania a fost anuntata pentru acest an finalizarea unei suprafate de circa 650.000 mp construiti, insa doar jumatate din proiecte au sanse de finalizare, spunea seful Cushman & Wakefield in toamna anului trecut.

Cushman & Wakefield Romania este unul din cei mai importanti jucatori din piata de consultanta imobiliara, cu o cifra de afaceri 5,4 milioane de euro in 2008. La nivel global, compania detine 230 de birouri in 58 de tari si are peste 15.000 de angajati.

Citeste si Mall-urile de pe hartie vor fi reconfigurate complet.