Dezvoltatorul imobiliar Impact (IMP) a intrat ieri in insolventa, dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis inceperea procedurii la solicitarea companiei Romconstruct, pentru datorii de circa 1,36 milioane lei (circa 320.000 euro). Dan Ioan Popp, presedinte si actionar majoritar al Impact, acuza insa ca este vorba de o smecherie juridica, de maniera unui santaj.
“Conform informatiilor transmise de avocatii care au reprezentat compania Impact in dosarul nr. 323/3/2010 la termenul din data de 08/07/2010, actiunea formulata de Romconstruct SA Ploiesti privind deschiderea insolventei Impact SA a fost admisa”, se arata in comunicatul dezvoltatorului.

La inceputul anului, firma Romconstruct SA, controlata de omul de afaceri Neculai Rosu, a cerut intrarea in insolventa a dezvoltatorului Impact SA, pentru o datorie de aproape 590.000 lei. Impact a sustinut si la acea vreme ca cererea este neintemeiata si reprezinta o incercare de santaj.

“Este o deturnare a instrumentului de insolventa, intrucat insolventa nu este un instrument de disputa intre doua companii. Este o smecherie juridica, pentru a se eschiva de la anumite plati. Indirect, ne-a santajat”, a explicat Dan Ioan Popp (foto).

Reprezentantii Romcostruct nu au putut fi contactati pana la inchiderea editiei.

Actiunile Impact au fost suspendate ieri de la tranzactionarea pe Bursa de Valori Bucuresti si ar putea ramane asa pana in toamna, cand compania va obtine un nou termen de judecata.

Astazi, dezvoltatorul va depune cerere de recurs, solicitand si suspendarea efectelor hotararii de instanta. Daca suspendarea va fi acceptata, actiunile Impact ar putea reveni pe bursa in minimum doua saptamani.

Romconstruct a fost subcontractant al dezvoltatorului Impact in perioada 2006-2008, pentru un ansamblu rezidential din Bucuresti. Dezvoltatorul sustine ca a reziliat contractul din cauza nerespectarii de catre Romconstruct a prevederilor contractuale, precum lucrari de proasta calitate si intarzieri repetate totalizand peste 200 de zile.

“In acest moment, Impact are de recuperat de la Romconstruct Ploiesti datorii de peste 16 milioane lei”, spun reprezentantii dezvoltatorului.

Valoarea activelor detinute de Impact se ridica in prezent la 480 milioane lei, iar datoriile companiei totalizeaza 150 milioane lei.

“Un plan de reorganizare a companiei ar putea fi cu usurinta suportat. Chiar daca am vinde la jumatate, tot ne-ar ramane suficienti bani”, afirma Carmen Sandulescu, director financiar al Impact.

Principalii actionari ai Impact sunt Dan Ioan Popp, cu o detinere de 22,06%, si Carmen Sandulescu, cu o participatie de 11,61%. La finalul anului trecut , in actionariat a intrat si fondul de investitii american Franklin Templeton, care detine 6% din companie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri