Guvernul și PNL vor intra în autoizolare, după confirmarea infectării cu COVID- 19 a senatorului Virgil Chițac, potrivit Digi24. Premierul a făcut anunțul într-o conferință de presă la care a chemat zeci de jurnaliști, alături de ministrul Sănătății, pe care l-a atins de mai multe ori. El le-a recomandat și jurnaliștilor să se autoizoleze și să aștepte concluziile anchetei epidemiologice.

Toți membrii PBN al PNL se vor izola la domiciliu, a anunțat Ludovic Orban. Premierul a anunțat că toți senatorii PNL au obligația să se autoizoleze și că el se va izola la Vila Lac 1, după ce senatorul PNL Virgil Chițac a fost confirmat cu coronavirus.

"Am cerut Ministerului Sănătății un mecanism rapid de anchetă epidemiologică în PNL. Miniștrilor și membrilor BEX PNL li se vor prelua probe pentru diagnostic rapid.

Toți membrii PBN al PNL se vor izola la domiciliu. Toți senatorii PNL au obligația să se autoizoleze.

Urmează să luăm o decizie pentru a vedea unde se izolează miniștrii. Miniștrii trebuie să rămână în funcțiune pentru a lua decizii și pentru a apăra sănătatea cetățenilor", a spus Orban.

Ludovic Orban a anunțat că în aceste condiții, nu mai merge la consultări.

Ministrul Sănătății a transmis că premierul este asimptomatic. Totodată, el le-a recomandat jurnaliștilor să se izoleze și să ceară diagnosticarea, pentru siguranța lor.

Întrebat dacă a intrat in contact cu Iohannis în aceste zile, Orban a răspuns: "Am avut întâlnirea grupului de lucru pentru măsuri pentru mediul de afaceri, dar nu am dat mâna (...) Nu am discutat cu președintele dacă anulează consultările, există protocoale în astfel de situații, pentru noi e fundamentală funcționarea structurilor implicate în combaterea coronavirusului".

"Mi-e teamă să nu fie infectați alții. Indiferent dacă eu sunt diagnosticat, îmi îndeplinesc atribuțiile cu maximă conștiinciozitate", a declarat premierul.

”Președintele a declanșat procedura de consultare a partidelor, l-am informat pe președinte după ce am aflat că senatorul e pozitiv. Președontele va decide calea de urmat”, a mai spus Ludovic Orban. ”La parlament, find vorba de un senator, e absolut necesară ancheta epidemiologică. Pentru toți parlamentarii, mai ales senatorii să nu aștepte ancheta epidemiologică, să nu intre în contact cu nimeni”, conchide Orban.

Alte 6 cazuri de infectare cu coronavirus confirmate în România. Bilanțul a ajuns la 70

Alte sase cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate în România, bilanțul îmbolnăvirilor ajungând la 70. Este vorba de trei bărbați și o femeie din Constanța, și un bărbat și o femeie din Mehedinți.

În cursul dimineții de vineri fuseseră confirmate alte cinci cazuri, toate din București, unde bilanțul a ajuns la 25 de îmbolnăviri.

Dintre cei 68 de cetățeni care au contactat virusul, 6 au fost declarați vindecați și au fost externați.

Persoanele infectate cu COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Constanța și se află sub supraveghere medicală permanentă.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.067 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 13.745 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri