După ce Austria a gestionat foarte riguros pandemia de coronavirus prin lansarea multor măsuri de protecție, economia a început să ia avânt. Cu toate acestea, drumul înapoi spre normalitate este unul anevoios și se parcurge diferit de la domeniu la domeniu, deoarece relansarea nu înseamnă neapărat revenirea automată la starea inițială. ”Acum că restricțiile au fost reduse, asistăm la o revenire a normalității anterioare”, explică Prim. Dr. Walter Ebm, CEO Wiener Privatklinik, unul dintre cele mai mari spitale private austriece.

Spitalul Wiener Privatklinik (WPK) se află în topul destinaţiilor medicale din străinătate ale pacienţilor români. Anul trecut, peste 1.100 de români au ajuns la WPK Viena pentru tratamente şi investigaţii, în creştere cu 28% faţă de anul anterior.

În timp ce spitalele din România, atât cele private, cât şi cele de stat, au luat o pauză de la intervenţiile chirurgicale în ultimele luni, Wiener Privatklinik din Austria și-a păstrat porțile deschise pe timp de pandemie.

”Am început punerea în aplicare a măsurilor preventive și de siguranță împotriva răspândirii Covid-19 într-un stadiu foarte timpuriu, conform instrucțiunilor guvernului, prin efectuarea de controale la toate intrările instituției, împreună cu proceduri stricte de control, dar și restricții de acces”, explică Prim. Dr. Walter Ebm, CEO Wiener Privatklinik, pentru wall-street.ro.

Intrarea în spitalul WPK a avut "filtre", un angajat al WPK prezenta tuturor persoanelor care intrau măsurile luate, urmate de reglementările de igienă standard ridicate. ”Menținerea unui mediu sigur și protejat prin aplicarea a numeroase proceduri interne de siguranță pentru protejarea pacienților, medicilor și personalului nostru, este de maximă importanță la WPK”, spune reprezentantul Wiener Privatklinik.

Pe măsură ce circumstanțele s-au schimbat și, conform noilor directive guvernamentale, a fost introdusă o procedură de mișcare oarecum relaxată pentru pacienții noștri internaționali.

Prim. Dr. Walter Ebm, CEO Wiener Privatklinik

Astfel, toate restricțiile și măsurile de siguranță au fost și sunt adoptate pentru a preveni expunerea la virus și pentru a asigura o ședere sigură la spital, menționează directorul general.

Vezi și: Cum a devenit România un furnizor de pacienți pentru spitalele private din Europa. Interviu cu directorul general al Wiener Privatklinik

Soluție de telemedicină austriacă pentru români

Întrebat despre următorul pas al serviciilor de sănătate în contextul pandemiei, Prim. Dr. Walter Ebm precizează că accentul va fi pus în principal pe inovare, ”în special în domeniul tehnologiei.”

Astfel, pe perioada crizei, Wiener Privatklinik a utilizat tehnologia pentru a crea o clinică virtuală inovatoare și modernă - WPK Online Healthcare Center, care permite să ajute pacienții internaționali, online, prin intermediul tehnologiei, astfel încât aceștia să beneficieze în continuare de expertiză medicală, chiar și atunci când călătoriile nu sunt posibile.

Prin intermediul acestei clinici, pacienți din întreaga lume, inclusiv din România, pot beneficia de consultații video cu experți austrieci reputați dintr-o gamă foarte largă de specialități medicale.

Pentru fiecare cerere, există un manager de caz care discută cu pacientul nevoia medicală, recomandă medicul potrivit pentru problema medicală avută, comunică cu pacientul și medicul și pregătește totul, astfel încât consultația să fie completă și exactă. Avem trei manageri de caz care vorbesc limba română și care ajută și pacienții români să se simtă confortabil în accesarea Wiener Privatklinik, a spitalului și a clinicii virtuale online.

Prim. Dr. Walter Ebm, CEO Wiener Privatklinik

Cum pot tranzita teritoriul Ungariei pacienţii români care merg la Viena pentru tratamente medicale

În 2019, peste 1.100 de pacienți români au solicitat serviciile medicale ale spitalului, numărul acestora fiind în creștere cu 28% față de anul precedent.

Dacă ți-a plăcut acest articol, te-ar putea interesa și cum arată serviciile medicale austriece

În timp ce granițele se deschid încet, pacienții români, respectând toate măsurile de siguranță convenite, pot intra în Austria prin Ungaria cu mașina sau cu avionul, începând cu 15 mai, explică Prim. Dr. Walter Ebm.

Austria a ridicat deja cerința de carantină obligatorie de 14 zile pentru vizitatorii care prezintă un test recent COVID negativ realizat în țara lor.

De asemenea, pentru călătorii care nu au putut să efectueze testul în țara lor, există o opțiune convenabilă pe aeroportul din Viena, un laborator care efectuează testul Covid-19 și care dă rezultate în 3-4 ore.

Deci, într-adevăr, intrarea în Austria este mult mai ușoară decât acum o lună.

Prim. Dr. Walter Ebm, CEO Wiener Privatklinik

Cum se vor schimba serviciile de sănătate în Austria

Granițele închise și zborurile aeriene anulate au afectat activitatea clinicii, pentru că pacienții internaționali au avut dificultăți în a ajunge la Wiener Privatklinik

Cu toate acestea, acum că restricțiile au fost reduse, asistăm la o revenire a normalității anterioare. De asemenea, suntem foarte încrezători că noua noastră clinică virtuală de consultații video va crea o legătură directă între pacienții și medicii noștri internaționali în orice moment”, precizează directorul general al spitalului Wiener Privatklinik.

Citește și: Povestea româncei care lucrează în Austria și elimină granițele în sănătate pentru mii de pacienți de acasă

Românii care călătoresc în Austria trebuie să efectueze un test Coronavirus-PCR în țară cu cel mult 72 de ore înainte de sosirea lor, iar rezultatul testului, tradus în engleză sau germană, trebuie să fie transmis spitalului.

De asemenea, nu se va permite accesul niciun însoțitor pentru pacienții adulți, iar copiii sub 18 ani pot fi însoțiți de un adult, care va fi supus acelorași teste ca și pacientul.

Mai mult, pacientul va efectua un test suplimentar Coronavirus - PCR. ”Odată transmis un rezultat negativ, pacientul va fi internat pentru tratament la Wiener Privatklinik”, precizează Prim. Dr. Walter Ebm.

Cu ce atrage Wiener Privatklinik?

Wiener Privatklinik deservește anual circa 9.000 de pacienți, având o rată de ocupare de 85%. Spitalul pune la dispoziție servicii de diagnostic și tratament în peste 30 de specialități medicale și are în structura sa 9 centre de competență în: oncologie, medicină sportivă și traumatologie, medicină cardiovasculară, ortopedie, chirurgia nervilor periferici, chirurgie generală, chirurgia tumorilor osoase, gastroenterologie și hepatologie, radiologie intervențională și microterapie.

România este singura țară în care WPK are reprezentanță, cu rol în a gestiona aducerea pacienților în Austria.

"Oamenii merg pentru tratament în țările în care au încredere", a declarat anul trecut Prim. Dr. Walter Ebm, într-un intreviu despre motivele pentrru care românii aleg Austria pentru tratament.

"A fost destulă corupție în sistem, așa că românii nu mai au încredere. Întreg sistemul se află în schimbare însă mai e mult de muncă. Pentru a avea parte de cel mai bun tratament, oamenii preferă să plece din țară. Văd același lucru în mai multe țări, precum în Bulgaria sau Rusia, nu doar în România", a completat atunci directorul general al Wiener Privatklinik.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri