VEȘTI BUNE: UE cumpără 160 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19

Uniunea Europeană a încheiat un contract pentru 160 de milioane de doze de vaccin anti-Covid cu gigantul american Moderna, a declarat Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, potrivit G4Media.

„Sunt fericită să anunț că astăzi am aprobat un nou contract pentru a asigura un alt vaccin COVID-19 pentru europeni. Acest contract ne permite să cumpărăm până la 160 de milioane de doze dintr-un vaccin produs de Moderna. Conform rezultatelor studiilor clinice, acest vaccin ar putea fi extrem de eficient împotriva COVID-19. Odată ce vaccinul se va dovedi într-adevăr sigur și eficient, fiecare stat membru îl va primi în același timp, proporțional, în aceleași condiții”, a declarat Ursula von der Leyen într-o declarație de presă.

Acesta este cel de-al sașelea contract încheiat de UE cu o companie farmaceutică, în vedere unui vaccin pentru coronavirus. Președinta Comisiei Europene a declarat că UE se află în discuții pentru încă un contract.

Șefii de la Bruxelles dau asigurări că că toate vaccinurile vor fi evaluate foarte atent de Agenția Europeană a Medicamentului.

Citeste si:
Ucraina nu a primit nicio doză de vaccin anti-COVID-19
Ucraina nu a primit nicio...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri