Preşedintele Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS), Sorin Gabriel Ungureanu, a afirmat luni, la o dezbatere pe teme de sănătate, că în lipsa unei infrastructuri adecvate nu se poate asigura nici siguranţa pacienţilor, nici a personalului medical.

"Din punct de vedere al calităţii, un act medical, în absenţa unei infrastructuri adecvate, nu se poate desfăşura iar lipsa unei infrastructuri adecvate nu poate asigura nici siguranţa pacienţilor, nici a personalului medical. (...) Pentru a preveni reapariţia unor asemenea tragedii, pe lângă aflarea cât mai rapidă a cauzelor, pentru a putea lua măsuri concrete în vederea preîntâmpinării repetării lor, cred că ar trebui să conştientizăm profesioniştii de necesitatea autoevaluării propriei activităţi, a eficacităţii şi eficienţei serviciilor pe care le oferă raportându-se la anumite reglementări, la anumite standarde", a declarat preşedintele ANMCS.

El a anunţat că, în prezent, instituţia sa lucrează cu specialişti din Ministerul Sănătăţii în stabilirea unor cerinţe "minimale" pe care unităţile sanitare să le poată îndeplini "rapid", astfel încât să scadă riscul de evenimente adverse.

"Riscul de evenimente adverse nu putem să îl anulăm, nu putem să le ducem la zero. Putem să scădem probabilitatea de manifestare a acestui risc şi până la sfârşitul acestei săptămâni - sper să nu greşesc - vom ieşi cu un set de propuneri pentru unităţile sanitare, propuneri care se vor concretiza şi în cerinţe de monitorizare tematică pe care ANMCS a declanşat-o în această perioadă, în care a suspendat vizitele de evaluare tocmai pentru a nu crea dificultăţi suplimentare celor care sunt în prima linie a luptei cu această pandemie. Monitorizarea tematică va vrea ca, prin nişte teme punctuale, să încerce să furnizeze informaţii celor din unităţile sanitare despre lucruri minimale pe care ar trebui să le facă pentru a preîntâmpina, pentru a scădea probabilitatea acestor riscuri", a explicat Sorin Gabriel Ungureanu.

Sursa foto: Spitalul Clinic Colentina/Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri