Vlad Voiculescu nu a comunicat foarte activ detaliile privind măsurile de combatere a pandemiei în România, motiv pentru care inclusiv premierul i-a solicitat un raport. Într-o conferință de presă din 30 martie, Voiculescu a făcut publice inițiativele sale în vederea stopării expansiunii coronavirusului în România, pornind de la modificare Ordinului 555.

Ordinul de Ministru 555 a fost transformat în Ordinul 434 și publicat în Monitorul Oficial.

Printre cele mai importante măsuri amintite de Vlad Voiculescu, se numără:

  • transferul pacienților cu COVID la unități medicale la mare distanță de domiciliu.

”Acest lucru era dificil atât pentru pacienți și medici, cât și pentru aparținători. Prin urmare, am stabilit ca pacienții care necesită transfer să fie duși în unități medicale din apropiere”, a explicat ministrul.

  • asistența medicală acordată pacienților cronici sau cu afecțiuni acute, dar infectați cu COVID.

”Dacă un pacient se prezintă în camera de gardă cu o urgență și rezultă a fi pozitiv la COVID, acestuia i se vor acorda primele îngrijiri în unitatea cu pricina, nu va fi transferat în altă unitate. În acest sens, vom stabili un număr cât mai mare de spitale, care pot prelua urgențe”, a adăugat Voiculescu.

  • presiune foarte mare pentru cadrele medicale care îngrijesc pacienți cu COVID.

”Sunt cadre medicale care nu s-au întâlnit cu această experiență până acum, iar cei care se confruntă cu această pandemie încă de la bun început au nevoie de ajutor. Prin urmare, medici de alte specialități vor putea îngriji și ei pacienți cu COVID”, a precizat ministrul.

  • lipsa de implicare aunor spitale în tratarea pacienților.

”Mă refer la spitalele non-COVID, care își vor crea fluxuri, astfel încât să obținem mai multe paturi”, a conchis ministrul.

  • scăderea calității actului medical pentru cei care se prezintă cu probleme care par minore.

Nu în ultimul rând, acesta a precizat că ministerul se apropie de targetul promis, și anume 1600 de paturi în ATI, obținând prin noile măsuri alte 200. Acestora li se adaugă 350 de paturi pentru terapia acută.

În prezent, potrivit ministrului, sunt ocupate 1435 din 1573 de paturi ATI disponibile la nivel național.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri