Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi că cele două memorandumuri cu privire la ocuparea posturilor din Sănătate au fost aprobate în şedinţa de Guvern, astfel că vor fi scoase la concurs peste 7.600 de posturi, relatează Agerpres.

Potrivit ministrului de resort, au fost adoptate de Guvern două memorandumuri, unul propus de Ministerul Sănătăţii pentru spitale din subordinea ministerului, şi unul propus de Ministerul Dezvoltării pentru spitale aflate în subordinea autorităţilor locale. În total a fost aprobată scoaterea la concurs a peste 7.600 de posturi.

„Precizez că toate posturile de medic care au fost solicitate, atât de către Ministerul Sănătăţii, cât şi de către Ministerul Dezvoltării, iar aceste solicitări coincid cu solicitările unităţilor sanitare (...), toate au fost aprobate. În total, peste 2.500 de posturi de medici în spitalele din România. Mai mult, a fost, în cadrul memorandumului propus Guvernului şi aprobat ulterior de Ministerul Sănătăţii, 365 de persoane pot fi angajate prin concurs la serviciile de ambulanţă, pentru că pentru Ministerul Sănătăţii medicina de urgenţă reprezintă o prioritate, iar intervenţiile, mai ales acum, în această perioadă, la diverse solicitări, sunt extrem de importante şi cred că în felul acesta putem acoperi nevoia de personal", a spus Rafila la Palatul Victoria într-o conferinţă de presă.

El a solicitat unităţilor sanitare care au solicitat scoaterea posturilor la concurs să demareze imediat aceste proceduri.

"Este esenţial, pentru că nu trebuie să aşteptăm şase luni să scoată posturile la concurs. Le pot scoate cât mai repede. Procedura spune că după publicare, în termen de 30 de zile, se poate organiza concursul de ocupare a postului. Rugămintea este să facă acest lucru cât mai repede pentru ca aceşti 7.600 de oameni care ar putea să ajute sistemul de sănătate să poată fi angajaţi cât mai repede", a afirmat Rafila.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri