In timp ce Guvernul britanic incearca pe toate caile sa ii convinga pe potentialii imigranti romani sa nu vina in Marea Britanie, dupa anularea restrictiilor, angajatorii englezi sunt in continuare cu ochii pe angajatii romani, punand la dispozitie mii de locuri de munca pentru romani.

De exemplu, pe site-ul de recrutare Tjobs, in prezent, anunturile active pentru ofertele din UK depasesc 4.600 de job-uri disponibile. Angajatorii englezi cauta de la personal medical si sanitar la soferi si de la bucatari la consultanti in vanzari.

De asemenea,in cautarea de specialistii si mana de lucru ieftina, in 2012 companiil din Marea Britanie au pus la dispozitie romanilor 47.832 de oferte de munca in UK, dintre care peste 90 % dintre aceste oferte au fost dedicate personalului calificat.

In 2012, peste 40% dintre oferte au fost dedicate personalului medical si sanitar.

Guvernul britanic a anuntat recent ca ia in considerare, intre alte optiuni, lansarea unei campanii publicitare negative in Romania si Bulgaria, in incercarea de a a-i convinge pe potentialii imigranti sa nu vina in Marea Britanie dupa anularea restrictiilor.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Care sunt tarile UE in care ai cele mai mari sanse sa iti gasesti job