Instanta suprema i-a aplicat o pedeapsa accesorie lui George Becali privind pierderea drepturilor electorale, insa i-a suspendat-o pe perioada termenului de incercare, astfel ca patronul FC Steaua, condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei, ramane parlamentar.
Deputatul PNL Gigi Becali a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendarea pedepsei, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), pentru sechestrare de persoane, beneficiind de circumstante atenuante, intrucat a staruit in a-si repara paguba pricinuita, potrivit Mediafax.

"Condamna pe inculpatii George Becali, Srtefan Fanus Dediu, Catalin Otto Zmarandescu si Mihai Mila, pentru savarsirea a cate trei infractiuni de lipsire de libertate in mod ilegal, prevazute de art.189, alin.2, Cod penal, cu aplicarea dispozitiilor art.74, alin.2, Cod penal, raportat la art.76, alin.1, lit.b, Cod penal, pentru fiecare infractiune si pentru fiecare inculpat, la cate trei pedepse de cate 3 (trei) ani inchisoare, fiecare. Conform art.33 lit.a, raportat la art.34 alin.1 lit.b Cod penal, dispune ca inculpatii George Becali, Stefan Fanus Dediu, Catalin Otto Zmaradescu si Mihai Mila sa execute pedeapsa cea mai grea, de cate 3 (trei) ani inchisoare fiecare", se arata in minuta ICCJ.

Potrivit sursei citate, in baza art. 861 Cod penal, ICCJ a dispus suspendarea sub supraveghere a executarii pedepselor rezultante de cate trei ani inchisoare, aplicate inculpatilor Becali, Dediu, Zmarandescu, Mihai si Popa pe durata unui termen de incercare de cate opt ani, stabilit conform dispozitiilor art.862 Cod penal. "Aplica inculpatilor George Becali, Stefan Fanus Dediu, Catalin Otto Zmarandescu si Mihai Mila pedeapsa accesorie a interzicerii exercitarii drepturilor prevazute de art. 64 alin.1 lit.a teza a II-a si lit.b Cod penal, pe durata si in conditiile prevazute de art.71 Cod penal", mai noteaza ICCJ.

Articolul 64 Cod penal se refera la interzicearea unor drepturi, insa aplicarea articolului 71, care prevede modul de executare a pedepsei accesorii, stipuleaza ca "pe durata suspendarii conditionate a pedepsei inchisorii sau a suspendarii sub supraveghere a executarii pedepsei inchisorii, se suspenda si executarea pedepselor accesorii".

De altfel, in minuta, ICCJ precizeaza ca, in baza art.71 alin.5 Cod penal, dispune suspendarea executarii pedepselor accesorii aplicate inculpatilor George Becali, Stefan Dediu, Catalin Zmarandescu, Mihai Mila si Marcel Popa, pe durata termenului de incercare (de opt ani).

Deputatul PSD Eugen Nicolicea, secretar al Camerei Deputatilor, a declarat, luni, dupa ce s-a anuntat sentinta in cazul parlamentarului, ca George Becali isi pastreaza mandatul de deputat, daca in sentinta de condamnare nu se specifica pierderea drepturilor electorale.

"Daca nu se specifica pierderea drepturilor electorale, nu-si pierde mandatul, iar pierderea drepturilor electorale in mod automat se face atunci cand esti incarcerat, deci nu in acest caz", a spus Nicolicea.

Nicolicea crede ca Becali va "uza de caile extraordinare de atac" a sentintei.

Intrebat despre declaratia lui Becali ca ar pleca definitiv din tara, Eugen Nicolicea a aratat ca interpretarile sunt eronate, iar afirmatia lui George Becali a fost "emotionala".

"Este o interpretare eronata. Dansul a spus in sensul ca pleaca si muta si cimitirul si asa mai departe. Deci, a fost o declaratie emotionala cu privire la faptul ca, daca el considera ca i se face o nedreptate, nu ar mai dori sa locuiasca aici. Nici pomeneala. Nu-i interpretata in sensul de sustragere, pentru ca, dupa cum stiti, nu a plecat impreuna cu cimitirul parintilor si stramosilor", a explicat secretarul Camerei Deputatilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri