Dupa un an petrecut intre patru pereti ai camerei de spital, Florinel Enache, singurul erou triplu amputat al Romaniei, s-a aflat in prima zi de Paste alaturi de o comunitate de romani la o biserica ortodoxa din Maryland, Statele Unite, scrie Jurnalul.ro.

Preotul bisericii, Parintele Dumitru Paun si comunitatea de romani l-au primit cu dragoste, apreciere si solidaritate. Printre ei s-a aflat si baschetbalistul roman Ghita Muresan.

A fost o intalnire de necrezut pentru ambii romani. Ghita i-a vorbit cu voce scazuta, cu emotie si dorinta de a-l ajuta cu tot ce poate. Florinel i-a raspuns umil, cu multumire si cu respect pentru omul pe care-l vazuse numai la televizor. Au dat mana unul cu altul si si-au promis sa se revada.

Emotionanta intalnire cu marele Ghita

Si Parintele Paun a fost emotionat. Pentru el, e un miracol sa-l vada pe Florinel iesind afara de pe portile spitalului, dupa aproape un an de batalii zilnice pentru supravietuire. Pe timpul slujbei religioase de la a Doua Inviere, Ghita si Florinel au stat unul langa altul.

Au cantat in acelasi glas ”Hristos a Inviat”, au facut semnul crucii dupa citirea Sfintei Scripturi si au luat impartasanie. Pe cei doi Preotul Paun i-a numit eroi ai Romaniei in fata intregii adunari de enoriasi. Ghita este erou pentru ca s-a luptat pentru Romania pe toate terenurile de baschet. Florinel este erou pentru ca s-a luptat sub culorile Romaniei pe campul de batalie.

Ambii merita respectul si aprecierea noastra, a spus preotul. Cu toate ca este o congregatie micuta si are nevoie de bani, preotul a hotarat ca banii sunt mai importanti pentru familia lui Florinel. A acordat toate donatiile zilei militarului erou.

Cititi intreaga poveste pe Jurnalul.ro.

Sursa foto: captura jurnalul.ro

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Afganistan: Trump inceteaza negocierile cu talibanii