PDL a sesizat Curtea Constitutionala in privinta legii descentralizarii si a notificat Camerei Deputatilor acest demers, conform unui comunicat al partidului. Sesizarea este semnata de 70 de deputati democrat-liberali.

"Sesizarea catre Curtea Constitutionala a Romaniei arata ca, in opinia semnatarilor, legea privind descentralizarea unor competente exercitate de unele ministere si organe de specialitate ale administratiei publice centrale incalca dispozitiile constitutionale din articolul 1 (aliniate 1,3,4 si 5), articolul 61 (aliniat 1), articolul 102 (aliniat 1), articolele 120-122, articolul 114 si 136", se spune in comunicat, potrivit Mediafax.

PDL opineaza ca: "proiectul incalca articolul care consacra unitatea statului roman(...) legea permite transferul de proprietate intre unitatile administrativ- teritoriale fara hotarare de Guvern(...) legea incalca principiile fundamentale ale descentralizarii si principiile constiutionale in ce priveste purtatorii autonomiei locale care sunt consiliile locale si primarii" si ca procedura angajarii raspunderii este neconstitutionala.

PDL va depune o motiune simpla pe descentralizare, in conditiile in care nu a reusit sa adune suficiente semnaturi pentru o motiune de cenzura intrucat "UDMR, care e in cosul de sustinere al actualei puteri, a refuzat sa o semneze", a declarat, vineri, deputatul Ioan Oltean.

Guvernul si-a angajat, marti, raspunderea asupra proiectului legii descentralizarii, in fata Parlamentului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri