Romanii nu au inca incredere in puterea economica a tarii. Cei mai multi dintre ei, 44,6%, cred ca economia Romaniei merge tot in jos, iar 66,7% dintre ei sunt de parere ca tara in sine se indreapta intr-o directie gresita, potrivit unui studiu INSCOP Research.

O impresie optimista, usor in crestere fata de anul trecut, vine de la aproape 22% dintre romani. Ei cred ca economia tarii va avea un curs pozitiv in acest an, in timp ce 29% dintre ei se asteapta la o stagnare economica. Totodata, 23,6%, mai putin cu 2% fata de 2013, apreciaza ca tara se indreapta intr-o directie buna.

Unde sunt optimistii Romaniei

Barbatii sunt ceva mai optimisti decat femeile, iar cei care cred intr-o schimbare pozitiva sunt oamenii din categoria 35-49 de ani, comparativ cu tinerii si batranii care se arata mai pesimisti. Totusi, exprimarea optimismului tine cont si de venituri, fapt pentru care persoanele active si cu venituri ridicate au oferit raspunsuri pozitive.

Cei mai optimisti sunt locuitorii din Banat-Crisana-Maramures, iar cei mai pesimisti sunt cei care traiesc in Transilvania.

Romanii, despre propriul trai

Optimismul se micsoreaza cand vine vorba de propriul nivel de trai. Asa ca 17,2% dintre romani cred ca vor trai mai bine in 2014, adica jumatate din cei pesimisti (36,6%) care se asteapta sa traiasca mai prost in acest an. Totusi, 40% dintre respondenti cred ca 2014 va fi la fel ca 2013 in privinta nivelului de trai.

Tinerii sunt ceva mai optimisti decat celelalte categorii de populatie in privinta propriului nivel de trai in acest an. In schimb, categoria 50-64 de ani este mult mai pesimista decat celelalte categorii de populatie, iar majoritatea declara ca de asteapta sa traiasca mai rau decat in 2014.

Sursa foto: Mediafax foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri