"Astazi (duminica), la ora (locala) 1.00 (1.00, ora Romaniei), site-ul nostru a fost vizat de un atac masiv prin negarea serviciului (DDoS)", se arata intr-un comunicat citat de agentia rusa, scrie Mediafax.

In comunicatul postat pe site-ul referendum2014.ru, experti au putut sa stabileasca faptul ca sursa atacului se afla pe teritoriul Statelor Unite, la Urbana-Champaign de la Universitatea din Illinois, scrie agentia care nu ofera alte informatii.

Asemenea atacuri sunt comise de pe asanumite "botnets", retele de calculatoare compromise ai caror proprietari nu stiu, de obicei, ca proprietatea lor este folosita in scopuri ilegale. Aceste retele pot fi controlate de la distanta de catre hackeri pentru a "inunda" cu solicitari site-uri tinta, un atac cunoscut sub numele de atac prin negarea serviciului (DDoS).

Citeste si:

Potrivit agentiei, o serie de site-uri guvernamentale rusesti au fost blocate vineri de atacuri de acest tip, inclusiv ale Kremlinului si Bancii centrale a Rusiei.

Atacuri din partea unor hackeri au fost comise, in trecut, in cursul unor crize intre foste republici sovietice si Rusia. Site-uri guvernamentale si private din Estonia au fost atacate in 2007, in cursul unei dispute cu privire la reamplasarea unui monument sovietic la Tallin.