Vracii traditionali au fost cooptati de Crucea Rosie pentru a limita raspnadirea virusului Ebola.

Crucea Rosie intentioneaza sa colaboreze cu vracii traditionali pentru a limita raspandirea virusului Ebola in comunitatile africane, unde populatia este reticenta in a merge la spital, se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul organizatiei, potrivit Mediafax.

Intr-o lume in care voodoo, vrajitoria si blestemele sunt ceva comun, oamenii se adreseaza vracilor pentru a-i vindeca inainte de a lua in considerare mersul la spital sau la o clinica medicala. "Vindec oamenii despre care se spune ca au fost blestemati. Dureri de cap, sau daca ai un picior rupt, pot sa vindec si aceasta", explica Fallah James.

In districtul Kailahun din Sierra Leone sunt peste 200 de vraci, toti folosind o combinatie de fierturi, pulberi, plante si atingeri pentru a vindeca durerile membrilor comunitatii. Pentru James, toate acestea s-au schimbat atunci cand a inceput sa se raspandeasca virusul Ebola.

"Dupa izbucnirea epidemiei de Ebola in Sierra Leon, cand am fost informat ca poti contracta boala prin simpul contact eu, ca vraci in acest district, am incetat sa mai tratez pacientii", a declarat James. "Si mi-am sfatuit si colegii sa faca acelasi lucru, pana cand vom fi instruiti si informati in mod corespunzator despre Ebola, astfel incat sa nu se infecteze atat de multe persoane in comunitatea noastra", a explicat el.
Cu multe comunitati izolate, Crucea Rosie spera sa implice grupul de vraci in raspandirea informatiilor corecte despre Ebola. "Sa ii faci pe oameni sa accepte si sa inteleaga informatiile despre Ebola este cheia catre limitarea acestei epidemii", sustine Raul Paredes, directorul adjunct al operatiunilor legate de Ebola al Crucii Rosii in Sierra Leone.

Citeste si:
Sorina Pintea a anuntat epidemie de gripa la nivel national
Ministrul Sanatatii a...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
14 scoli si gradinite din Bucuresti, inchise din cauza gripei