Parada militara organizata cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei a inceput in Piata Constitutiei din Capitala, in prezenta presedintelui in functie, Traian Basescu si a premierului Victor Ponta.

La parada participa peste 2.700 de militari, cu 280 de mijloace tehnice, din MApN, MAI, SRI si SPP. Militarilor romani li s-au adaugat si detasamente de militari din Franta, Polonia, Republica Moldova, Turcia si Statele Unite ale Americii. Astfel, parada militara din acest an este cea mai mare de pana acum.

Parada a inceput cu prezentarea Garzii de Onoare presedintelui Traian Basescu si cu intonarea imnului national al Romaniei. Seful statului se afla in tribuna oficiala, la distanta de premierul Victor Ponta, care este incadrat de vicepremierul Gabriel Oprea si ministrul Apararii, Mircea Dusa. Presedintele Romaniei a fost huiduit in momentul in care a ajuns in Piata Constitutiei, dar si in momentul in care a primit Garda de Onoare.

La parada mai participa presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu, Seful Statului Major al Armatei, Stefan Danila, precum si reprezentanti ai Armatei, Jandarmeriei, si ai Corpului Diplomatic acreditat la Bucuresti, parlamentari, scrie Mediafax.

Fata de anii trecuti, parada militara organizata de Ziua Nationala se desfasoara, anul acesta, in Piata Constitutiei, dupa ce Arcul de Triumf a intrat intr-un proces de reabilitare si reparatii.

Citeste si:
Basescu: Scutul de la Deveselu a devenit mai actual ca oricand
Traian Basescu: In momentul...

Sursa foto: Militari romani/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Decembrie, luna cu cele mai scumpe alimente din ultimii cinci ani