Moskov a declarat ca Sofia si Bucurestiul vor incerca sa convinga si alte tari europene sa se alature acestei "uniuni farmaceutice", ulterior. El a notat ca achizitionarea de medicamente va fi negociata de catre Ministerul Sanatatii si a adaugat ca autoritatile vor cauta cele mai mici preturi posibile, potrivit Mediafax.

Ministrul bulgar al Sanatatii, citat de postul de radio Darik, a recunoscut insa ca ministerul va achizitiona medicamente generice. El a declarat ca, prin schimbarea politicii cu privire la produsele farmaceutice, se opune cheltuirii nechibzuite a unor fonduri in valoare de un miliard de leva (peste 511,3 miliioane de euro).

Moskov a mai declarat ca Fondul bulgar pentru asigurari de sanatate va semna contracte doar cu spitale care pot oferi pacientilor tratament complet.

Ministrul a anuntat totodata ca optiunea privatizarii unor spitale va fi repusa pe agenda. El a subliniat ca pacientilor li se va permite sa efectueze plati suplimentare pentru tratamente prin intermediul fondurilor de asigurari si ca acestia nu vor putea sa plateasca spitalelor in mod direct.