Aproximativ o suta de angajati ai Televiziunii Romane s-au adunat, miercuri, in curtea institutiei, in semn de protest fata de faptul ca negocierile purtate cu conducerea TVR pentru semnarea unui nou contract colectiv de munca (CCM) au esuat.

Actiunea a fost una spontana, angajatii adunandu-se in curtea Societatii Romane de Televiziune, miercuri, in jurul orei 11.30, relateaza Mediafax.

Pe de alta parte, angajatii Societatii Romane de Televiziune au initiat recent procedura pentru declansarea conflictului colectiv de munca in institutie, dupa ce negocierile purtate cu conducerea Televiziunii Romane pentru semnarea unui nou contract colectiv de munca au esuat, dupa cum a confirmat, luni, Dragos Bocanaciu, presedintele Sindicatului pentru Unitatea Salariatilor TV din TVR.

El a precizat ca nu a fost semnat un nou contract colectiv de munca in TVR, din cauza ca angajatii televiziunii publice nu pot sa faca "ceea ce doresc sefii".

"Au venit cu solicitari de a reduce drastic toate castigurile salariale ale oamenilor, ale personalului de executie, in timp ce privilegiile sefilor voiau sa ramana neschimbate. Asa ceva nu este acceptabil. Oamenii din TVR stiu cat de grea este situatia. Dar, in momentul in care tu, sef, vii si-mi ceri sa renunt, la 5%, la 10% din ceea ce castig - cam asta era oferta lor -, tu vrei sa-ti pastrezi intacta indemnizatia de conducere?", a spus Dragos Bocanaciu.

Citeste si:
Angajatii TVR protesteaza, ingrijorati de reducerea salariilor
Angajatii TVR protesteaza,...

"Nu a venit niciodata din partea administratiei o oferta, prin care sa ne spuna: «E o situatie grea, ne reducem si noi indemnizatiile de conducere, ne reducem un pic salariile si renuntati si voi la o parte din sporuri». Nu au venit niciodata cu o oferta de genul acesta, au venit doar cu «taiem aia, taiem aia, taiem aia, taiem aia». Si, daca e de discutat la anumite aspecte, cum ar fi prima de pensionare sau astfel de lucruri care nu sunt legate strict de munca, daca eventual putem sa intram in discutii si in negocieri, in niciun caz nu putem sa reducem sporurile care sunt legate strict de munca, si aici ma refer la sporul de ore suplimentare, la sporul de sambata, duminica si de sarbatori legale. Omul, cand vine la serviciu sambata si duminica, chiar asa sa vina pe niciun leu in plus?", a mai spus Dragos Bocanaciu.

Intrebat daca salariatii TVR se pregatesc de greva, Dragos Bocanaciu a spus ca spera sa nu se ajunga la aceasta situatie. El a mai spus ca nu angajatii sunt vinovati de situatia financiara dificila in care se afla TVR.

Datoriile totale ale Televiziunii Romane erau, la sfarsitul anului 2014, de 700 de milioane de lei, dintre care 440 de milioane de lei la bugetul de stat.

Citeste si:
Moga: Jandarmi, nu mai bateti oameni care respecta legea
Noul ministru de interne:...

Sursa foto: MediafaxFoto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Conducerea TVR, data in judecata de sindicalistii din jurnalism