Protestatarii s-au adunat marti dimineata in fata sediului CN APM SA Constanta, aducand mai multe utilaje grele, intre care macarale si graifere, si au cerut demisia conducerii companiei, in cadrul unei actiuni organizate de Federatia Nationala a Sindicatelor Portuare si de Organizatia Patronala "Operatorul Portuar", conform Mediafax.

Oamenii au avut pancarte cu inscriptii precum "Coruptia ucide", "Dreptate pana la capat" sau "Vrem coerenta si strategie, nu prostie si haos". Ei s-au manifestat zgomotos, batand in butoaie de tabla.

Printre problemele invocate de protestatari s-a numarat necesitatea incheierii unor contracte de subconcesiune intre "Administratia Porturilor Maritime” SA Constanta si operatorii economici care si-au manifestat intentia in acest sens.

Citeste si:

De asemenea, referitor la Master Planul Portului Constanta, protestatarii au spus ca acesta este un proiect lipsit de fundament tehnic si economic, bazat pe date false si necorelat cu strategiile de dezvoltare de la nivel national. Totodata, oamenii au invocat starea precara a infrastructurii de transport naval, tarifele majorate unilateral, arbitrar si nefundamentat, neimplementarea procedurii de subconcesiune privind bunurile proprietate publica a statului, etc.

"Avand in vedere disfunctionalitatile constatate si reclamate in mod constant de catre comunitatea portuara privind actul de administrare si lipsa unei strategii viabile a activitatilor desfasurate in perimetrul portuar, Organizatia Patronala Operatorul Portuar Constanta si Federatia Nationala a Sindicatelor Portuare solicita revocarea atat a mandatului administratorilor, cat si a intregii conduceri executive a Companiei Nationale”, au afirmat reprezentantii patronatului si sindicatelor portuare.

Protestatul a durat aproximativ o ora si jumatate si s-a incheiat pasnic, in jurul orei 10.30. O parte a patronatelor si sindicatelor din Portul Constanta cer, de mai multe luni, demiterea Consiliului de Administratie si conducerii executive a CN APMC, organizand in acest sens mai multe proteste in fata sediului companiei.

Sursa foto: Kuzma / Shutterstock