Pretul gigacaloriei nu va creste in aceasta iarna, a declarat Sorin Chirita, administrator public al Capitalei, care a afirmat ca, desi tariful a fost majorat anul trecut, pretul final pentru populatie a ramas acelasi.

"Ultima stire a fost ca subventia nu mai poate fi platita. Nu este adevarat. Pentru ca legea care ar fi creat oarecare confuzie este legea 196/20016, avea termen de intrare in vigoare in februarie 2018, dar a fost amanata pentru 1 februarie 2019. Mai mult decat atat, ca urmare a solicitarii primarului general catre Ministerul Muncii, acesta a luat in considerare modificarea textului de asa natura ca subventia sa poata fi platita in continuare. Desi a fost majorat tariful anul trecut, pretul final pentru populatie a ramas acelasi", a declarat Sorin Chirita, potrivit Agerpres.

Un proiect care vizeaza majorarea cu peste 30% a tarifelor de transport si distributie a energiei termice practicate de RADET Bucuresti a fost aprobat de Consiliul general pe 30 august 2017, insa primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a dat asigurari ca aceasta hotarare nu vizeaza consumatorii casnici.

Sursa foto: Peter Gudella/Shutterstock.com


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
PMB asigura ca bucurestenii nu vor plati facturi mai mari la caldura