7.2 milioane de romani au avut facturi mai mari cu 20 % la curentul electric în ultimul an, iar scumpirile vor continua. PNL vrea revocarea lui Victor Ciorbea din functia de Avocat al Poporului. Citeste in randurile urmatoare principalele subiecte ale zilei de vineri, 19 octombrie.

Facturile la energia electrica a 7,2 milioane de romani au crescut cu 20% intr-un an, in medie. Scumpirile vor continua. Preturile mai mari de pe pietele de energie electrica s-au vazut in facturi mai mari ale clientilor alimentati de furnizorii de ultima instanta in regim de serviciu universal, facturi care au toate componentele de cost avizate de ANRE. Consumatorii au platit mai mult, producatorii, in marea lor majoritate de stat, au castigat mai mult. Si, cum preturile din pietele de energie tot cresc, scumpirile vor continua. "In trimestrul II 2018, comparativ cu trimestrul II 2017, pretul mediu de vanzare a energiei electrice la clientii finali a crescut cu 19,57%. In aceeasi perioada, se constata scaderea consumului cu 13,84%, corelat cu cea a numarului locurilor de consum alimentate de FUI (furnizorii de ultima instanta-n.red.) cu 10,48%. Aceasta evolutie este deter"minata, in principal, de trecerea clientilor finali din zona reglementata in zona concurentiala", se arata in raportul ANRE, citat de economica.net.

PNL va propune revocarea lui Victor Ciorbea din functia Avocatului Poporului. Scantei: "Este Avocatul infractorilor". Senatorul PNL Iulia Scantei a anuntat ca va cere conducerii partidului sa sesizeze Birourile permanente ale celor doua Camere ale Parlamentului pentru declansarea procedurii parlamentare de revocare din functie a lui Victor Ciorbea, "ca urmare a incalcarii de catre acesta, cu rea-credinta, a atributiilor prevazute in Legea de functionare a institutiei Avocatului Poporului si a juramantului de investire in demnitatea publica de Avocat al Poporului.", noteaza Hotnews.ro.

Tariceanu intervine in disputa impozitarii banilor de la nunti. Presedintele ALDE afirma ca obligatia declararii veniturilor apartine prestatorului de serviciu. Referirea se face la indemnul Fiscului catre miri de a declara relatiile comerciale avute la organizarea nuntii. ”Nu imi place sistemul acesta de delatiune” a declarat vineri presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, potrivit Mediafax. El a fost intrebat daca, in opinia sa, actiunea ANAF cu formularele trimise tinerilor casatoriti respecta libertatile si independenta. Tariceanu a tinut sa precizeze ca are „simpatii pentru toata lumea si pentru tinerii casatoriti”.

Studiu: 40% din terenurile agricole din Romania apartin strainilor. Zonele cu vanzari masive. Dupa lungi dezbateri, legea vanzarii terenurilor agricole va fi modificata astfel incat sa controleze accesul strainilor la pamantul romanesc, roditor si la pret inca bun. Potrivit unui studiu realizat de Parlamentul European, 40 la suta din terenurile agricole din Romania apartin strainilor. Cifra pe care autoritatile noastre nu o confirma. Din 13 milioane de hectare, suprafata agricola din Romania, in jur de 5 milioane ar apartine strainilor, potrivit studiului realizat de parlamentul european. Propunerile de modificare a legii ar urma sa ingreuneze procedurile pentru strainii interesati de pamantul nostru agricol, noteaza stirileprotv.ro.

Economia chineza, puternic afectata de razboiul comercial. Autoritatile chineze incearca sa navigheze prin numeroase provocari si temeri generate de razboiul comercial cu SUA, care a incetinit ritmul de crestere al pietei bursiere si a dus la o scadere brusca a valorii yuanului fata de dolar. Razboiul comercial cu SUA a afectat economia chineza, care a inregistrat in trimestrul trei din 2018 cel mai lent ritm de crestere anuala din 2009, in timpul crizei financiare globale, transmit DPA si Reuters. In perioada iulie - septembrie 2018, PIB-ul Chinei a urcat cu 6,5%%, fata de un avans de 6,7% in trimestrul doi din 2018, a anuntat vineri Biroul National de Statistica. Analistii intervievati de Reuters se asteptau la o expansiune de 6,6% in trimestrul trei din 2018, noteaza defenseromania.ro

Viorica Dancila a avut o intalnire cu membri ai conducerii Uniunii Camerelor de Comert si Industrie din Emiratele Arabe Unite. Discutiile s-au concentrat asupra evolutiilor inregistrate in domeniul cooperarii bilaterale economice si sectoriale, in contextul desfasurarii, in perioada 16-17 aprilie 2018, a primei sesiuni a Comitetului mixt de cooperare intre Guvernul Romaniei si Guvernul Emiratelor Arabe Unite. informeaza Stiripesurse.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri