Numarul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 98, potrivit ultimei informari a Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica, informeaza Agerpres.

Este vorba despre o femeie in varsta de 39 de ani, din judetul Prahova, confirmata cu virus gripal tip A, subtip H1pdm09.

Potrivit sursei, femeia avea conditii medicale preexistente si nu era vaccinata antigripal.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a afirmat vineri seara ca potrivit datelor Institutului National de Sanatate Publica (INSP) inca nu se poate vorbi despre un trend descrescator in evolutia gripei.

"Saptamana trecuta evolutia gripei a avut un trend crescator, cu o evolutie nationala. Din pacate, numarul deceselor a ajuns la 98, avand peste 3.000 de cazuri de gripa confirmate si peste 145.000 de cazuri de viroze respiratorii. Datele Institutului National de Sanatate Publica arata ca inca nu putem vorbi despre o descrestere sau un trend descrescator", a declarat Sorina Pintea la RTV.

Sorina Pintea vine cu...
Citeste si: Pintea vine cu precizari privind pachetul de baza de servicii medicale

Ea a reamintit ca au fost achizitionate inca 30.000 de doze de vaccin antigripal pentru persoanele aflate in grupele de risc.

Sursa foto: Shutterstock / Alliance

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
INSP: Numarul deceselor din cauza gripei a ajuns la 99