In dimineata zilei de 5 octombrie 2019, un accident grav de circulatie s-a produs pe DN 2A Slobozia-Urziceni, in zona localitatii Sfantu Gheorghe, comuna Balaciu, intre un tir si un microbuz de transport pasageri.

Numarul victimelor se ridica la 18, fiind vorba de 10 persoane decedate, intre care si cei doi soferi, si alte 8 ranite. Potrivit IGSU, trei dintre raniti au fost transportati la Spitalul Judetean din Slobozia, fiind constienti. Alti cinci au fost directionati catre sectiile de urgenta ale spitalelor Bagdasar si Floreasca din Bucuresti, conform Agerpres.ro.

Autoritatile din judetul Ialomita au declansat Planul Rosu de Interventie fiind vorba de un numar mare de victime ramase incarcerate. La fata locului au actionat de urgenta peste 40 de pompieri, paramedici SMURD si personal medical al Serviciului Ambulanta cu 19 autospeciale de interventie si ambulante.

O serie de evenimente rutiere in care au fost implicate microbuze, autocare sau autobuze soldate cu victime au mai avut loc in ultimele luni:

4 octombrie - Doua persoane au murit, iar alte doua au fost ranite grav intr-un accident ce a avut loc pe DN 66, pe raza comunei Bacia, din judetul Hunedoara, dupa ce microbuzul in care se aflau a intrat in coliziune cu un camion TIR care circula din sens opus.

23 septembrie - Un numar de 14 persoane au fost transportate la mai multe spitale de urgenta, in urma unui accident intre un microbuz si o autoutilitara care a avut loc, in satul Sindrilita din comuna Ganeasa, pe DN2 Bucuresti - Urziceni.
4 septembrie - Cinci persoane au fost ranite pe DN 24, intre Tisita si Tecuci, judetul Vrancea, dupa ce microbuzul in care acestea calatoreau a fost lovit de un autoturism care nu a acordat prioritate la schimbarea directiei de mers.

14 august - Doi oameni au murit si sase au fost raniti, dupa ce un microbuz s-a rasturnat in localitatea doljeana Pielesti. In microbuz se aflau 13 persoane. La nivelul judetului a fost activat Planul rosu de interventie.

11 august - Un numar de 19 persoane au fost implicate intr-un accident rutier care a avut loc pe DN 7, in zona satului Rau Vadului, comuna Caineni, fiind activat Planul Rosu de Interventie la nivelul judetului Valcea. Accidentul a avut loc intre un autoturism si un microbuz de transport persoane.

8 august - (ISU) Tulcea a activat Planul Rosu de Interventie in cazul unui microbuz cu persoane care s-a rasturnat in afara partii carosabile la Ostrov-Daeni, pe DJ 222F. Cinci din cele 14 persoane aflate in autobuzul rasturnat pe drumul judetean dintre satele Ostrov si Daeni au necesitat ingrijiri medicale.

20 mai - Noua persoane, intre care patru copii, au fost ranite intr-un accident rutier care a avut loc pe DN 1 C, intre localitatile Halmeu si Turulung din judetul Satu-Mare, la nivelul judetului fiind activat Planul Rosu de Interventie. Nicio persoana nu a fost incarcerata, toate fiind transportate la spital pentru investigatii.

16/17 mai - Un accident rutier in care au fost implicate un microbuz de transport persoane si un autoturism s-a produs in municipiul Bacau, in urma caruia 16 persoane au fost transportate la spital.

30 aprilie - Un autobuz cu 39 de pasageri s-a rasturnat in localitatea Drajna din judetul Calarasi, fiind activat Planul Rosu de Interventie. 12 persoane au primit asistenta medicala la locul producerii accidentului, iar patru dintre victime au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Slobozia, pentru investigatii suplimentare.

20 aprilie - 11 persoane au fost ranite dupa ce un microbuz s-a rasturnat in afara partii carosabile, fiind activat Planul rosu de interventie. Accidentul s-a produs pe DN 1, in localitatea Capusu din judetul Cluj, dupa ce soferul ar fi adormit la volan.

27 martie - Un accident de microbuz s-a produs in zona localitatii Dobrovat din judetul Iasi. Microbuzul, in care se aflau 25 de pasageri, a derapat din cauza conditiilor meteo nefavorabile si s-a rasturnat pe sensul de mers spre Iasi al drumului. Bilantul victimelor a fost de 23 de persoane, dintre care 21 au fost transportate la spital, iar doua au primit ingrijiri medicale la fata locului. Autoritatile din judetul Iasi au activat Planul rosu de interventie.

25 martie - Soferul unui microbuz a murit, iar o femeie a fost ranita, dupa impactul cu un tir polonez, pe autostrada A1, pe raza localitatii Remetea Mare din judetul Timis.

13 martie - Patru persoane au fost ranite dupa ce un microbuz a fost lovit de o masina care nu a acordat prioritate, pe DJ 720, in Calinesti, judetul Prahova.

26 februarie - O persoana a murit, iar alte doua au fost ranite, in urma unui accident in care au fost implicate un autoturism si un microbuz de marfa, pe o artera rutiera din municipiul Arad.

11 februarie - Doua persoane au murit si sapte au fost ranite intr-un accident produs pe DN2E Falticeni - Gura Humorului, pe raza comunei Cornu Luncii, judetul Suceava, in care au fost implicate un microbuz de transport persoane cu opt pasageri si o autoutilitara.

5 februarie - 11 persoane au fost ranite dupa ce microbuzul in care se aflau a intrat intr-un parapet. Accidentul s-a produs pe DN 67, intre Drobeta Turnu Severin si Motru, in zona Ciovarnasani, comuna Sisesti din judetul Mehedinti.

22 ianuarie - O persoana a murit si 12 au fost ranite intr-un accident produs pe DN7, in orasul Lipova, din judetul Arad, dupa ce un TIR a derapat, pe fondul neadaptarii vitezei la conditiile de drum umed, iar soferul unui microbuz cu pasageri nu a putut evita impactul cu remorca, ce a intrat pe banda sa de mers.

17 ianuarie - Noua persoane au fost ranite dupa ce microbuzul in care se aflau s-a izbit de un parapet de beton pe DN 52, la intrare in municipiul Turnu Magurele din judetul Teleorman. Soferul microbuzului nu a adaptat viteza intr-o curba si a intrat intr-un parapet din ciment aflat in afara partii carosabile.

12 ianuarie - Sase persoane au fost ranite, intre care doi copii de 10 si 14 ani, intr-un accident produs in localitatea Polovragi din judetul Gorj. Un microbuz de 8+1 locuri a patruns pe contrasens si a intrat in coliziune cu o constructie din beton. A fost activat Planul rosu de interventie.

11 ianuarie - O persoana a murit si alta a fost ranita usor intr-un accident in care au fost implicate un autobuz cu calatori si un autoturism, pe drumul intre Codlea si Ghimbav din judetul Brasov. In autobuz se aflau 40 de persoane.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri