Nationala feminina de handbal a Romaniei s-a calificat incredibil in grupele principale ale Campionatul Mondial din Japonia, dupa o victorie smulsa dramatic in fata Ungariei, cu scorul de 28-27 (10-16), vineri, la Yatsushiro, in ultimul joc din Grupa C.

Tricolorele au reusit golul victoriei in ultimele secunde, prin Cristina Neagu, din aruncare de la 7 metri, dupa un meci in care au fost conduse permanent, chiar si la sase goluri, potrivit Agerpres. Romania era obligata sa castige pentru a se califica in grupele principale, in timp ce Ungaria putea merge mai departe si cu un egal, datorita golaverajului mai bun.

Inceputul meciului a fost unul foarte slab pentru Romania, care a fost condusa cu 5-0 si a marcat primul gol abia dupa opt minute (1-5). Ungaria a avut 7-1, dar jucatoarele antrenate de Tomas Ryde au inceput sa isi mai revina si s-au apropiat la trei goluri (5-8, 6-9). Echipa pregatita de danezul Kim Rasmussen, castigator al Ligii Campionilor cu CSM Bucuresti, s-a desprins din nou la sase goluri, 12-6 (22), ecartul inregistrandu-se si la pauza, 16-10 pentru Ungaria.

Romania a jucat mult mai bine la reluare, si pe fondul unei relaxari a adversarelor. Romania a redus diferenta la doar doua goluri, 16-18 (41), dar apoi a urmat un moment dificil, cu dubla eliminare. Ungaria s-a dus la trei goluri in aceasta perioada, 19-16, 20-17, dar momentul bun al echipei noastre a continuat si Cristina Neagu ne-a dus la un singur gol in min. 48, 19-20. Ungaria a mai avut o zvacnire, a condus cu 24-21, 25-22 si 26-23 (min. 56) si se parea ca va obtine victoria si calificarea. Finalul a fost dramatic, pe muchie de cutit, Romania reusind sa marcheze de trei ori la rand de la 25-27, golul calificarii fiind reusit de Neagu, dintr-o aruncare de la 7 metri scoasa de Laura Pristavita, care a avut un final de meci excelent, din inter dreapta.

Victoria Romaniei si golul marcat de Neagu in ultimele secunde vin si ca o revansa dupa ce Cristina s-a accidentat pe 12 decembrie 2018, in meciul cu Ungaria de la EURO (29-31), revenind pe teren abia luna trecuta.

In celelalte partide din grupa, Spania a trecut de Muntenegru cu 27-26, iar Senegalul a dispus de Kazahstan cu 30-20.

Spania a terminat pe prima pozitie, cu 10 puncte, urmata de Muntenegru, 8 puncte, Romania, 6 puncte, Ungaria, 4 puncte, Senegal, 2 puncte, Kazahstan, 0 puncte. Primele trei clasate s-au calificat in grupele principale cu punctele acumulate intre ele - Spania 4, Muntenegru - 2, Romania - 0.

Romania va evolua in a doua grupa principala, alaturi de Spania si Muntenegru, si de cele trei formatii din Grupa D, Rusia, Suedia si Japonia. Primul meci va avea loc pe 8 decembrie, contra castigatoarei Grupei D (Rusia sau Suedia).

La Yatsushiro au evoluat echipele:

Romania: Denisa Dedu, Yuliya Dumanska - Aneta Udristioiu, Laura Pristavita (1 gol), Cristina Neagu (10), Raluca Bacaoanu, Gabriela Perianu (2), Crina Pintea (2), Cristina Florica, Elena Dache, Anca Polocoser, Lorena Ostase (2), Sonia Seraficeanu (5), Madalina Zamfirescu, Ana Maria Iuganu (6). Selectioner: Tomas Ryde.

Ungaria: Blanka Biro, Eva Kiss, Agnes Triffa - Petra Tovizi (1), Nadine Schatzl (2), Aniko Kovacsics (6), Katrin Klujber (1), Greta Marton, Anna Kovacs (1), Petra Vamos (1), Noemi Hafra (4), Dorottya Faluvegi, Viktoria Lukacs (2), Laura Szabo (6), Zsuzsanna Tomori (3), Gabriella Toth. Selectioner: Kim Rasmussen.

Au arbitrat Tanja Kuttler si Maike Merz (ambele din Germania).

Sursa foto: Dan POTOR / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri