Garda de Mediu nu a aplicat, în ultimii șase ani, nicio sancțiune Primăriei Municipiului București (PMB), la capitolul calității aerului, spune ministrul interimar al Mediului, Costel Alexe. Până în ianuarie anul curent, angajată la Garda de Mediu a fost sora Gabrielei Firea, primarul general al Capitalei, Gabriela Dorojan. Aceasta era Comisar General în instituție.

„Ani de zile nu a fost dată nicio sancțiune, nici mărcar o sancțiune Primăriei Generale a Capitalei, privind calitatea aerului din București. Din 2014 încoace, Garda de Mediu nu a avut nicio sacțiune pentru Primăria Generală a Capitalei. (...) Nu cred că într-un oraș cu atât de multe sesizări ale cetățenilor, nu s-a dat nicio sancțiune”, a spus Alexe.

El are și o explicație pentru această situație: „Cred că buna relaționare dintre Primăria Generală a Capitalei și comisarii Gărzii de Mediu a fost o relație care, din păcate, nu a făcut să își ducă la îndeplinire atribuțiile de serviciu”.

Un număr de 46 de firme sunt autorizate la nivelul județului Ilfov pentru arderea deșeurilor, în timp ce în București numărul acestora ajunge la 69, conform precizărilor făcute de către ministrul Mediului care a adăugat că toate vor fi verificate până la finalul acestei săptămâni, 2 martie - 8 martie.

Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, a oferit o serie de declarații cu privire la poluarea record a aerului inregistrată în București în noaptea de 1-2 martie.

”Am avut acest episod de poluare ca urmare a unui cumul de factori. În primul rând este vorba de arderile necontrolate din București și Ilfov. Au fost sesizări la 112, legate de un incendiu care a avut loc la Gara de Nord si incendii de vegetație si cauciuri care împreună au dus la aceste condiții. Aceste creșteri au început în jurul orei 21:00 (1 martie n.r.), vârful fiind atins în jurul orei 4 dimineața si scăzând odată cu primele ore ale dimineții”, a precizat Costel Alexe.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri