Pandemia a adâncit și mai mult prăpastia dintre clasele sociale existente. Astfel, coronavirusul a zâmbit bogaților din întreaga lume. Cât de mult a costat acest zâmbet? Ei bine, în jur de 53,4 miliarde de dolari în ultimele șapte zile. Topul celor mai bogați zece miliardari este spart de fondatorul Tesla, Elon Musk, care săptămâna aceasta a înregistrat o avere de 91,7 miliarde de dolari, fiind denumit al cincilea cel mai bogat om din lume, scrie Forbes.com.

Magnatul ipotecilor, Dan Gilbert, este cel care a înregistrat cea mai mare ”îmbogățire” procentuală săptămâna aceasta. Cu încă 13 miliarde în plus, în doar o săptămână (4 fiind adăugate pe parcursul zilei de vineri), Dan Gilbert a devenit al douăzecelea cel mai bogat om din lume.

Alte două exemple răsunătoare pe scala celor mai bogați oameni sunt și Jeff Bezos și soția sa, MacKenzie Scott, proprietarii Amazon. Aceștia au adăugat 7,6 miliarde de dolari, respectiv 2,6 miliarde de dolari averilor lor, în ciuda faptului că stocul Amazon a fost redus. Surprinzător, creșterea pe care compania a înregistrat-o este de 4%. Acțiunile sunt mai valoroase cu 70% în 2020, iar averea lui Bezos atinge acum 196,3 miliarde de dolari.

Doar două persoane de pe lista miliardarilor nu sunt americani, aceștia fiind Richard Liu, cunoscut și sub psedonimul de Jeff Bezos-ul Chinei, fondatorul și directorul executiv al firmei de e-commerce, JD.com, dar și Lei Jun, cofondator și director al mărcii chineze de smartphone Xiaomi. Atât Richard Liu, cât și Lei Jun au adăugat alte 2,6 miliarde de dolari averilor lor, în ultimele șapte săptămâni.

Lista celor zece miliardari norocoși

Mai jos, în ordinea crescătoare a sumelor adăugate într-o săptămână, lista completă a celor zece miliardari, și mai bogați în doar șapte zile:

  1. Elon Musk, Tesla: 91,7 miliarde de dolari (15 miliarde în ultima săptămână)
  2. Dan Gilbert, Quicken Loans: 53,5 miliarde de dolari (13 miliarde în ultima săptămână)
  3. Jeff Bezos, Amazon: 196,3 miliarde de dolari (7,6 miliarde în ultima săptămână)
  4. Larry Page, Google: 70,2 miliarde de dolari (2,8 miliarde în ultima săptămână)
  5. Richard Qiangdong Liu, E-Commerce: 16,2 miliarde de dolari (2,7 miliarde în ultima săptămână)
  6. Sergey Brin, Google: 68,3 miliarde de dolari (2,7 miliarde în ultima săptămână)
  7. MacKenzie Scott, Amazon: 62,2 miliarde de dolari (2,6 miliarde în ultima săptămână)
  8. Lei Jun, Smatphones: 17,2 miliarde de dolari (2,6 miliarde în ultima săptămână)
  9. Larry Ellison, Software: 73,5 miliarde de dolari (2,3 miliarde în ultima săptămână)
  10. Mark Zuckerberg, Facebook: 98,1 miliarde de dolari (2,1 miliarde în ultima săptămână).

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri