UPDATE 16.02 - Incendiul din Delta Văcăreşti a fost stins, anunță Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF).

UPDATE 15.39 - Incendiul din Delta Văcăreşti a fost localizat, iar pompierii acţionează pentru stingerea ultimelor focare, a informat, marţi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF). Suprafaţa afectată de incendiu este de aproximativ 15.000 de metri pătraţi, precizează sursa citată. Unsprezece autospeciale au acţionat pentru stingerea incendiului izbucnit în Delta Văcăreşti.

Știrea inițială

Un incendiu de vegetaţie a izbucnit în Delta Văcăreşti, focul afectând o suprafaţă de câteva hectare.

"Nu sunt persoane rănite până în acest moment. Este un incendiu cu manifestare intensă. Arde vegetaţia uscată din zona parcului şi a Deltei Văcăreşti", a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov, Daniel Vasile, citat de Agerpres.

El a afirmat că suprafaţa afectată estimată iniţial este de 5.000 de metri pătraţi, însă, "sub influenţa vântului", este posibil ca deja aceasta să fie mult mai mare şi riscul mult mai ridicat. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov a anunțat ulterior că peste 10.000 de metri pătrați sunt afectați.

Din acest motiv, numărul de autospeciale a fost suplimentat.

"Ocoliți zona, Eliberați căile de comunicații pentru a facilita accesul structurilor de intervenție. Dacă sunteți în apropiere, evacuați zona”, se precizează într-un mesaj RO-Alert trimis astăzi locuitorilor din București.

Traficul rutier pe şos. Vitan-Bârzeşti se desfăşoară marţi sub îndrumarea poliţiştilor Brigăzii Rutiere, având în vedere incendiul de vegetaţie din Delta Văcăreşti.

"Solicităm conducătorilor de autovehicule să evite pe cât posibil zona, să circule cu prudenţă, să păstreze o distanţă suficientă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate şi să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor rutieri. Pietonilor le recomandăm să circule doar pe trotuare, traversarea străzii să o facă doar prin locurile special amenajate şi la culoarea verde a semaforului electric, după ce s-au asigurat temeinic, iar conducătorii de vehicule le-au înţeles intenţia de a traversa", transmite Brigada Rutieră.

Sursa foto: Facebook / Nicusor Dan

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri