Deși multe orașe europene au redus deja puternic iluminatul public în contextul crizei energiei, veștile nu au ajuns neapărat și în sectorul 4 al Capitalei, unde primarul Băluță promite un show luminos de zile mari cu ocazia Crăciunului.

Este adevărat însă că primarul Daniel Băluță a decis acest lucru ca urmare a unui chestionar realizat printre locuitorii sectorului 4, conform declarațiilor sale.

"DA, într-o majoritate covârșitoare! Acesta a fost răspunsul pe care cei mai mulți dintre dumneavoastră l-ați oferit cu privire la întrebarea: dacă ne dorim, ca și de Crăciunul acesta, să avem luminițe pe străzile din Sectorul 4?", a scris edilul pe pagina sa de socializare.

Măsura nu va fi una lipsită de controverse având în vedere contextul delicat al crizei energiei, când în multe țări ale lumii se vorbește despre economii puternice la acest capitol.

În Germania, spre exemplu, ambianța de Crăciun va avea mult de suferit, autoritățile din Berlin spunând deja, spre exemplu, că nu vor contribui la iluminatul de Crăciun de pe celebrul Kurfürstendamm.

De asemenea, autoritățile din Dublin au anunțat la rândul lor că luminile de Crăciun vor fi stinse cu câteva ore mai devreme în perioada respectivă anul acesta.

Alte orașe europene, însă, nu urmăresc aceeași tendință, în Madrid, spre exemplu, fiind instalate deja luminile de Crăciun chiar în această perioadă.

De altfel nici pe pagina de socializare a primarului Daniel Băluță nu toți comentatorii sunt în asentimentul primarului, unul dintre aceștia acuzând o măsură "populistă", în vreme ce altul remarcă fără echivoc: "La ce ne așteaptă iarna asta, vouă vă trebuie luminițe".

Sursa foto: Shutterstock / OLGA.vector

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri