Grădina este un spaţiu de care te poţi bucura într-o mulţime de moduri. De la mese cu prietenii şi familia şi până la sport, lectură sau joacă cu cei mici, spaţiul exterior îţi poate servi într-o multitudine de feluri.

Pentru a te bucura de cât mai multe activităţi în grădină este important să dedici timp îngrijirii şi amenajării acesteia. O grădină îngrijită şi amenajata conform nevoilor tale îţi va permite să te bucuri de mai mult timp la aer curat, în zeci de moduri diferite.

Trendurile de amenajare pentru spaţiile exterioare vin şi pleacă, însă câteva dintre ele au devenit emblematice pentru grădini din întreaga lume. Căsuţele pentru grădină se număra printre piesele ce au devenit esenţiale în amenajarea a numeroase spaţii exterioare, atât în ţară, cât şi în lume.

Căsuţele pentru grădina au o mulţime de avantaje, iar cel mai important este preţul. Poţi găsi modele de case pentru grădina atât la preţuri mici şi medii, cât şi variante premium sau de lux, în funcţie de dimensiuni, materialul ales şi design. Un alt punct forţe al acestor piese este asamblarea rapidă. Nu ai neapărat nevoie de o echipă de meşteri pentru a asambla o căsuţă de grădină. Poţi face asta alături de familie sau prieteni într-o zi sau două de muncă.

Dacă ţi-ai dori să incluzi o căsuţă de grădină în amenajarea spaţiului exterior de care dispui, iată 3 întrebuinţări utile pe care aceasta le poate oferi:

Casă de oaspeţi

Căsuţa de grădină se poate transforma uşor într-o zonă pentru oaspeţi. În funcţie de dimensiunile ei, poţi amenaja o cameră de zi ce se transformă în dormitor sau direct un spaţiu de dormit. Dacă bugetul îţi permite şi poţi apela la ajutorul unui instalator. Este o idee bună să amenajezi şi o baie sau cel puţin o toaletă în viitoarea casă de oaspeţi.

Vei mai avea nevoie de o sursă de încălzire pentru iarnă, decizie pe care o poţi lua alături de un electrician. O soluţie utilă poate fi şi instalarea unui aparat de aer condiţionat, care să încălzească iarna şi să răcească vara.

Casa de oaspeţi va fi ideală pentru musafiri, în special atunci când aceştia îşi doresc să rămână peste noapte, însă nu vor să deranjeze. De asemenea, dacă ai copii, aceştia pot organiza petreceri în pijamale alături de prieteni pe timpul verii chiar în căsuţa de oaspeţi.

Spaţiu de depozitare

Spaţiile de depozitare sunt esenţiale în orice casă. Chiar dacă nu par foarte importante, vei vedea că de-a lungul timpului vei achiziţiona o mulţime de obiecte, de la electrocasnice şi până la haine, ce vor avea nevoie de depozitare.

Spaţiul de depozitare poate veni în completarea unui garaj, în special dacă aveţi deja maşini. Poţi depozita anvelope, truse de scule şi orice altceva consideri necesar. Acest lucru îţi poate uşura cu mult viaţa, în special atunci când faci schimbul de anvelope, fie că este vorba de anvelope de vară sau de iarnă. Bineînţeles, indiferent dacă este vorba de anvelope ieftine sau scumpe, va trebui să te asiguri că temperatura este una optimă pentru păstrarea lor.

Pe lângă cauciucuri, piese de maşină şi truse de scule, într-o căsuţă de grădină vei putea depozita haine, mobilă, electrocasnice sau chiar cărţi ori obiecte sport, în funcţie de nevoi.

Birou

Atunci când lucrezi de acasă un birou este mereu binevenit. Căsuţa de grădină se poate transforma într-un spaţiu minunat de lucru, creat exact pe gustul tău.

Vei avea nevoie de prize şi de o sursă de căldură pentru iarnă, iar mai apoi tot ce trebuie să faci este să alegi mobilierul care îţi place.

Sfatul nostru este să alegi atât un birou şi un scaun adecvat, cât şi o canapea sau un pat de zi. Astfel, dacă simţi nevoia să stai comod sau să te întinzi, vei putea face asta foarte uşor.

Nu uita că atunci când decizi să transformi căsuţa de grădină în birou, nu este o idee bună să o foloseşti şi ca spaţiu de depozitare. Biroul trebuie să fie o oază de linişte şi inspiraţie, aşa că nu va fi prea plăcut să lucrezi într-un spaţiu ticsit de obiecte, fie că sunt anevlope, electrocasnice sau haine.

Un alt lucru căruia trebuie să îi acorzi atenţie atunci când amenajezi biroul este sursa de lumină. Vei avea nevoie de multă lumină naturală, dar şi de o sursă bună de lumină artificială pentru a lucra confortabil indiferent de oră.

Căsuţele pentru grădina pot fi o adiţie minunată pentru spațiul tău exterior. Pe lângă mobilierul de exterior, plante, pomi sau foişoare, căsuţele pentru grădina sunt perfecte deoarece pot aduce un plus de valoare spaţiului. Le poţi privi ca pe o extindere a casei tale, fără costuri imense şi fără a ocupa prea mult spaţiu în grădină. Acestea se pot transforma în birouri, ateliere, spaţii de depozitare sau căsuţe de oaspeţi cu un minim de efort.

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri