În 2019, nu mai puțin de 90% dintre românii din marile centre urbane lăsau bacșiș la restaurant, potrivit unui studiu Hospitality Culture Institute. Trei ani mai târziu, după o perioadă definită de pandemie, criză energetică și financiară, război la graniță și creștere a inflației, doar 50% dintre români mai lasă bacșiș atunci când ies în oraș.

Totodată, potrivit Hospitality Culture Research, atunci când vine vorba de locația HoReCa preferată, 93% dintre români apreciază calitatea produselor, 90% apreciază calitatea servirii iar 85% apreciază diversitatea produselor.

Pe de altă parte, doar 45% dintre români sunt interesați ca restaurantul preferat să propună diverse oferte și discounturi, sau ca prețurile produselor să fie mai mici decât cele practicate de competitori.

În același timp, pentru a veni în întâmpinarea noii generații de antreprenori HoReCa, Hospitality Culture Institute lansează un nou program de accelerare dedicat ownerilor de restaurante, baruri și cafenele, intitulat F&B Business Accelerator, ce are o durată de 6 săptămâni.

Printre temele abordate în cadrul programului de accelerare se numără:

  • Procese și proceduri în bucătărie
  • Procese și proceduri în HR
  • Achiziții și Supply chain
  • Atragere de forță de muncă asiatică
  • Ingineria meniului
  • Inovarea meniului
  • Managementul rezervărilor
  • Comportamente și ocazii de consum
  • Digitalizare
  • Parteneriate
  • Procese și proceduri de business
  • Francizare
  • Marketing și PR
  • Atragere de fonduri structurale și europene
  • M&A, Proprietate intelectuală, GDPR
  • Fiscalitate

„Mulți din românii care reușesc să economisească bani de-a lungul anilor s-au gândit cel puțin o dată să-și deschidă o cafenea, un bar sau un restaurant. În realitate, businessurile din HoReCa vin la pachet cu o serie de provocări specifice, greu de identificat din exterior. Aici intervine rolul nostru: îi expunem pe antreprenorii aflați la început de drum la workshopuri și întâlniri de mentorat susținute de peste 60 de antreprenori și specialiști de top din HoReCa", a declarat Robert Agarici, Project Manager F&B Business Accelerator.

Sursa foto: Shutterstock / Kamil Macniak

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri