În 2022, un pic peste 59,2% din populaţia rezidentă a România era conectată la sisteme de canalizare. Este totuși o creștere față de anul trecut - dar în mediul rural situația rămâne catastrofală.

Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, în anul 2022 11.276.660 de locuitori aveau locuinţele conectate la sistemele de canalizare. Anul trecut erau 11.012.187, deci creșterea este de un sfert de milion de persoane.

Ponderea cea mai mare a populației conectată la sistemele de canalizare s-a înregistrat în regiunea București-Ilfov (99,0%), urmată de regiunea Centru (70,7%) și Vest (68,4%). Gradul cel mai redus de racordare la sistemele de canalizare s-a înregistrat în regiunile de dezvoltare: Nord-Est (37,9%), Sud-Muntenia (41,1%) și Sud-Vest Oltenia (47,9%).

În mediul urban, populația conectată la canalizare a fost de 9.845.613 persoane, reprezentând 98,9% din populația rezidentă urbană a României, arată cifrele INS. În mediul rural, însă, doar 1.431.047 persoane au beneficiat de servicii de canalizare, reprezentând 15,8% din populația rezidentă rurală a României. Este totuși un progres, dat fiind că anul trecut erau doar 1.297.595 de români din mediul rural conectați la canalizare.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri