Cea mai mare despăgubire acordată anul trecut în baza unei asigurări de viață a depășit suma de 1,48 milioane lei. În total, valoarea celor mai mari 5 indemnizații plătite în 2022 în baza unor astfel de polițe a fost de peste 4,6 milioane lei, se arată într-o analiză a Uniunii Naționale de Societăților de Asigurare-Reasigurare din România (UNSAR).

O analiză suplimentară arată că toate cele cinci indemnizații au fost achitate ca urmare a unor îmbolnăviri grave sau decese ale persoanelor asigurate, cauzate de diferite forme de cancer.

Trei dintre polițe au fost contractate individual, o asigurare a fost încheiată prin intermediul unei bănci, iar o alta ca un beneficiu salarial acordat de angajator – toate oferind, însă, protecție financiară familiilor asiguraților.

În 2021, cea mai mare indemnizație plătită în România în baza unei asigurări de viață a depășit valoarea de 1,13 milioane lei. Totodată, în 2021, valoarea celor mai mari 5 indemnizații plătite în baza polițelor de asigurare de viață s-a ridicat la peste 3,9 milioane lei.

"Asigurările de viață sunt o modalitate responsabilă de a ne asigura că cei dragi vor fi protejați financiar în cazul unor evenimente nefericite, imprevizibile. Ele ne oferă siguranța că familiile noastre vor avea parte de un sprijin, indiferent de ce ne rezervă viitorul", a declarat, într-un comunicat remis redacției, Alexandru Ciuncan, Președinte & Director General al UNSAR.

Indemnizațiile brute plătite românilor în baza polițelor de asigurare de viață, inclusiv maturitățile și răscumpărările, au crescut anul trecut cu peste 25% față de 2021, până la valoarea de 1,8 miliarde lei.

În plus, din cea mai recentă ediție a Barometrului UNSAR – IRES privind Percepția riscului și cultura asigurărilor rezultă că interesul pentru asigurările de viață este unul ridicat, 4 din 10 români intervievați fiind mai interesați de aceste polițe, dar numărul celor care au încheiat o astfel de polițe este foarte mic.

În acest context, UNSAR lansează campania #gatapentruVIATA, ediția a IV-a, o inițiativă de educație financiară anuală, dedicată asigurărilor de viață și sănătate. Ediția din acest an se adresează cu precădere familiilor cu copii, proiectul venind cu informații utile despre beneficiile oferite de aceste produse financiare.

Astfel, campania își propune să aducă în discuție instrumentele financiare de protecție pe care tinerele familii le au la dispoziție, într-o formă inedită, cu diverse instrumente interactive atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici. Acestea pot fi descoperite pe pagina dedicată a proiectului, găzduită de platforma asiguropedia.ro.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri