Odată cu plecarea lui Horia Constantinescu de la șefia ANPC pentru a-și încerca norocul la primăria Constanța, la conducerea instituției a fost numit interimarul Sebastian Hotca, fost vice la ANPC sub mandatul lui Constantinescu.

Legătura acestuia cu alimentația publică se oprește de altfel la această funcție, începută în aprilie 2022, conform CV-ului său.

La bază, interimarul Sebastian Hotca, născut în Satu Mare, în vârstă de aproape 50 de ani, este avocat, iar anterior sosirii la ANPC a fost secretar de stat în MAE (Departamentul Politici Pentru Relația cu Romanii de Pretutindeni).

Cât despre educație, acesta a obținut diploma de bacalaureat de la liceul Teoretic Negrești Oaș , din județul Satu Mare, urmând apoi cursurile universității „Babeș-Bolyai” Cluj Napoca, la pachet cu Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” din Cluj Napoca, fiind neclar, conform CV-ului, de ce apar ambele universități în dreptul specializării științe juridice – drept, când nu era nevoie decât de una singură.

Situația se clarifică în momentul în care se observă anii în care Sebastian Hotca a urmat aceste cursuri, mai precis anii 1993-1997, perioadă în care Universitatea Creștină "Dimitrie Cantemir" NU avea dreptul să acorde diplome de licență, acest lucru fiind posibil de abia din anul 2003, informație care este publică.

Așadar, nu se poate trage decât o singură concluzie, mai precis că domnul Sebastian Hotca a urmat cursurile de drept în cadrul Universității Creștine Dimitrie Cantemir, luându-și ulterior licența la Babeș-Bolyai.

De asemenea, și declarația de avere din decembrie 2023 a domnului Hotca este interesantă, conform acesteia interimarul de la ANPC deținând o casă de 302 metri pătrați, un teren de 806 metri pătrați, un Porsche Cayenne, dar și aproximativ 85.000 de euro la Banca Transilvania, respectiv 13.426 lei la aceeași bancă.

Nu în ultimul rând, Sebastian Hotca are și venituri din activități independente, mai precis din cabinetul de avocatură, de unde, în anul 2023, a încasat aproape 70.000 de lei.

Sursa foto: Facebook / Sebastian Hotca

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este jurnalist, activând anterior pentru publicații precum Digi 24, Adevărul sau Academia Cațavencu. A desfășurat de asemenea o activitate publicistică constând în patru volume publicate, între acestea numărându-se proză, nuvele și benzi desenate. Este absolvent de Regie Film și a fost de asemenea posesor al bursei J.W.Fulbright pe scenaristică și regie de film.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri