Odata inscris pe Google+, pentru a intelege valoarea retelei, cel mai mult conteaza “sa urmaresti” persoane care posteaza lucruri noi si interesante. wall-street.ro a realizat un sondaj in randul unor membri foarte activi ai retelei, acestia oferind, la randul lor, nume ale celor ce posteaza informatii de interes.
Google+ este reteaua sociala cu cea mai rapida crestere la nivel international, atingand peste 30 milioane de utilizatori de la lansarea din iunie.

NOTA – Link-urile aferente profilelor nu vor functiona decat daca sunteti conectat/inscris in retea. Aceasta se afla in prezent in stadiul de teste, accesul facandu-se pe baza de invitatie.


Cristian Manafu, seful Evensys si unul dintre cei mai activi oameni din online-ul romanesc, recomanda sa urmariti profilele lui Orlando Nicoara (manager Mediafax Group – n.r.), Dragos Roua (antreprenor international), Bogdana Butnar (Google Romania), Alexandru Negrea (blogger si social media manager la BCR) precum si pe Florin Grozea (antreprenor si membru al formatiei Hi-Q) .

“Unii din oamenii urmariti in online inca nu sunt foarte activi pe Google+ sau nu i-au gasit inca o utilitate anume fata de celelalte retele sociale”, subliniaza Manafu.

Dragos Roua, unul dintre cei citati de Manafu, dubleaza spusele sale spunand ca, in special pe segmentul de business, trebuie sa urmariti pe Orlando Nicoara. Pe langa acesta, antreprenorul spune ca ar fi util sa urmariti pe Vlad Georgescu (visual designer), Adrian Ciubotaru (bloger) si pe Simona Tache.

Dan Dragomir, cunoscut bloger de IT, clasifica pe cei ce ar trebui urmariti in functie de mai multe domenii.

“Daca sunteti interesati de business si de online, atunci ar trebui sa urmariti oameni precum Cristian Manafu, Victor Kapra (bloger IT&C), Orlando Nicoara, Constantin Cocioaba (bloger)“, spune Dragomir.

Pentru cei pasionati de masini, ar fi util sa urmariti pe Mircea Mester, pe ecommerce pe Liviu Taloi (consultant).

“De asemenea sunt si oameni din companii care merita urmariti - Radu Apostolescu ( presedinte eMag.ro) sau Alin Popescu (AvocatNet).

Alexandru Lapusan, manager al Zitec, considera ca din Romania este interesant de urmarit Szilárd-Ervin Szőgyényi (Mobilissimo.ro), intrucat el publica materiale in exclusivitate pentru Google+, atat concursuri cat si prezentari de gadgeturi.

“In rest, nu pot sa zic ca se remarca o activitate deosebita pe Google+ a unei anumite persoane. Majoritatea nu fac decat sa publice acelasi lucri si pe FB/Twitter/LinkedIn/G+ sau sa-si promoveze materialele de pe propriul blog, ceea ce este plictisitor daca nu chiar deranjant - pe orice retea te uiti vezi acelasi lucru. Chiar isi fac un deserviciu, asta denota comoditate si frica de a nu lasa cumva un cont cu status ne-actualizat. Sau pur si simplu poate nu inteleg diferentele dintre aceste retele”, considera Lapusan.

El recomanda celor ce investesc timp in retelele sociale in alte scopuri decat pentru a tine legatura cu prietenii, sa publice continut adecvat pentru fiecare in parte, sa-si faca o strategie.

“Daca trebuie neaparat sa spui ce bun a fost ce ai mancat poate merge sa spui asta pe G+ pentru prietenii apropiati, dar mai mult ca sigur ca este penibil pe LinkedIn (chiar daca vrei sa promovezi un restaurant), ca sa dau un singur exemplu”, incheie el.

Andreea Burlacu, om de comunicare, subliniaza ca trebuie luat in considerare faptul ca Google+ este inca la inceput de drum, insa a remarcat cateva persoane care merita urmarite.

Am avut in vedere exclusiv oamenii care utilizeaza in mod frecvent/zilnic Google+ si care au un numar semnificativ de incadrari in cercuri. Am ignorat influenta persoanelor pe alte retele sociale, nu am atribuit-o si n-am proiectat-o si pentru aceasta noua retea”, subliniaza Burlacu.

Printre ele se numara Dragos Asaftei (fotograf), Andra Zaharia (online project manager), Calin Biris (director de marketing Trilulilu.ro), Ligia Adam (social media coordinator la BitDefender) , Bogdan Olteanu (comunicare), precum si Simona Stanescu (Zenith Media), Sorin Tudor sau Cristian Sutu (jurnalist si blogger).

Pe plan international, wall-street.ro va recomanda articolul Recommended People to Follow, Chosen by Google+ Community, o lista de peste 50 de nume internationale pe care puteti sa le urmariti. Persoanele au fost alese ca urmare a voturilor a mii de membri Google+.

Wall-Street.ro apreciaza comentariile dumneavoastra. Ce alte conturi considerati ca merita urmarite, pe Google+?
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri