In jur de 37 % dintre companiile de pe piata locala isi ocupa posturile-cheie pe criterii de rudenie si se declara avantajate operand in felul acesta, a declarat Marius Dontu, directorul general al Schultz Consulting.

“Un fapt uimitor ar fi ca, desi ideea de nepotism este condamnata cu vehementa in Romania, la nivelul mediului de afaceri ea pare benefica. Multe, respectiv 37 % dintre companiile care au trecut prin diagnoza noastra, isi ocupa posturile-cheie pe criterii de rudenie si se declara avantajate operand in felul acesta”, explica Dontu.

La studiu au participat 75 de companii.

De asemenea, 26% dintre managerii barbati sunt orientati spre angajati, iar restul spre obiectivele de business, in timp ce 76% dintre femei sunt orientate catre salariati.

Proiectul „Antreprenor pentru performanta” este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 si este implementat de Schultz Consulting in calitate de beneficiar, impreuna cu partenerii sai Camera de Comert si Industrie Suceava si Fundatia „Scoala Romana de Afaceri a Camerelor de Comert si Industrie” – Filiala Brasov in perioada ianuarie 2011 - decembrie 2013.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Start Up »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.