Catalin Dicu (47 ani), proprietarul centrului de educatie da Vinci, care ii aduce 100.000 de euro din meditatii, pariaza acum pe Cluj-Napoca, unde va deschide de la 1 septembrie un nou centru de educatie.

Antreprenorul investeste 30.000 de euro in deschiderea centrului din Cluj-Napoca, in care vor lucra intre 16 si 20 de angajati. Centrul da Vinci se adreseaza elevilor intre 10 si 19 ani, care vor sa isi imbunatateasca performanta scolara, sa se inscrie la liceele la care doresc sa studieze si sa promoveze examenul de bacalaureat si examenele de admitere la diferite facultati si universitati.

"Inca de la deschiderea centrului din Bucuresti mi-am propus sa ajut la dezvoltarea pietei educationale din Romania si la cresterea nivelul de pregatire a tinerilor absolventi de gimnaziu si liceu. Clujul este renumit pentru calitatea invatamantului sau si pentru interesul si pasiunea aratata de catre profesori acestei frumoase meserii", spune Catalin Dicu, fondator Centrul de educatie da Vinci.

Nu a fost profesor, dar face 100.000 din meditatii

La 45 de ani, o varsta la care multi angajati romani ar tine cu dintii de locul de munca, Catalin Dicu si-a dat demisia, a facut un imprumut la banca si a intrat in afaceri cu un centru de educatie in Bucuresti.

Centrul da Vinci i-a adus lui Catalin Dicu in 2014, practic primul an de functionare, o cifra de afaceri de 80.000 de euro. Anul acesta, antreprenorul estimeaza o crestere de 20%-25%, ceea ce inseamna ca se apropie de 100.000 de euro. Catalin Dicu considera ca un astfel de centru de educatie este complementar oricarui sistem de invatamant, public sau privat. De altfel, centre de meditatii exista de ani buni in diferite tari cu diferite niveluri de performante scolare.

Citeste si:
De ce invatamantul este mai greoi in Romania decat in strainatate
Antreprenor: Copiii romani nu...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Start Up »Citește și
Panseea, o afacere cu cosmetice naturale „proaspete”
Setari Cookie-uri