Persoanele care au un loc de munca si infiinteaza o afacere in scopul crearii de noi locuri de munca, somerii, persoanele inactive, inclusiv studentii, pot beneficia de finantari nerambursabile de pana la 40.000 de euro, prin intermediul a cinci proiecte finantate din fonduri europene si derulate de Universitatea de Vest din Timisoara prin intermediul Programului Operational Capital Uman 2014-2020, conform unui comunicat de presa emis de catre universitate.

Proiectele vizeaza stimularea spiritului antreprenorial prin finantarea de afaceri, acordand subventii de pana la 40.000 de euro pentru o afacere. Grupul tinta este format din someri, persoane inactive, persoane care au un loc de munca si infiinteaza o afacere in scopul crearii de noi locuri de munca care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:

a. intentioneaza sa infiinteze o afacere non agricola in mediul urban;
b. isi au resedinta sau domiciliul in mediul rural sau in cel urban, in regiunea Vest (Judetele: Arad, Caras-Severin, Hunedoara, Timis).

Situatia proiectelor privind sumele obtinute si numarul de afaceri care vor fi finantate:

  • Atelierul de antreprenori: 9.190.004 lei, 38 de afaceri finantate;
  • Sustinerea si Motivarea Antreprenorilor Responsabili si Talentati - SMART Start Up: 12.903.549 lei, 52 de afaceri finantate;
  • Stimularea spiritului antreprenorial in randul tinerilor din Regiunea de Vest - Start Smart: 8.896.993 lei, 36 de afaceri finantate;
  • START UP BANAT: 8.795.599, 35 de afaceri finantate;
  • Program integrat de stimulare a antreprenoriatului in mediul urban din Regiunea Vest: 8.137.354 lei. In cadrul acestui proiect, UVT este partener alaturi de ROMACTIV BUSINESS CONSULTING SRL.

Apelul de proiecte in baza caruia au fost obtinute finantarile are ca scop cresterea ocuparii prin sustinerea intreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbana.

„Avem o experienta considerabila in ceea ce priveste accesarea fondurilor europene. Astfel, castigarea unei sume de 10 milioane de euro pe acest program nu este deloc intamplatoare. Performanta este meritul intregii echipe de la UVT. Avem posibilitatea sa finantam 200 de afaceri, inclusiv pentru planuri de afaceri initiate de studentii nostri. Mai mult decat atat, le oferim pregatirea necesara astfel incat afacerile propuse de ei sa aiba cele mai bune sanse sa reuseasca. Asa cum am procedat si in anii anteriori, vom maximiza oportunitatea prezentata de fondurile europene, pentru dezvoltarea institutionala, a resursei umane, dar si a comunitatii din care facem parte”, spune rectorul UVT, prof. dr. Marilen Gabrel Pirtea.

Sursa foto: By Freedomz / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri