Trebuie recastigata increderea consumatorului de asigurari, poate printr-o alta abordare. Este dificil, totusi, pentru ca RCA-ul constituie aproape 60% din piata totala de asigurari. Este un procent extraordinar de prost. Dar, nu deoarece se vand multe asigurari RCA, ca volum, ci pentru ca celalalte clase de asigurari sunt putine in comparatie. Nu stiu sa existe in nici o alta tara un asemenea raport. Din aceasta cauza nici brokerii de asigurare nu isi pot diversifica protofoliul, astfel incat sa incerce sa isi majoreze cota de piata pe alte segmente de asigurari, in conditiile in care RCA-ul constituie singurul motor de crestere in piata de asigurari", arata Bogdan Andriescu (foto).

In opinia sa, conditiile actuale de scadere a veniturilor, ca urmare a plafonarii tarifelor RCA, vor avea drept consecinta contractarea in continuare a pietei de intermediari in asigurari, atat ca cifra de afaceri cat si din punct de vedere al numarului de jucatori, prin fuziuni si achizitii sau chiar prin iesiri din piata.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont