Turismul romanesc a inceput sa se ridice din umbra, timid, odata cu intrarea Romaniei in UE si odata cu reducerile curselor aeriene inaugurate in 2007. In prezent, nu ne punem toata speranta in Elena Udrea si in brandul de tara, fiindca stim ca, dincolo de destinatiile turistice care nu atrag prea multi vizitatori, avem cateva lucruri cu care ne mandrim.

O restaurare recenta si completa a acestei citadele suite in varf de deal, a transformat acest loc intr-unul dintre cele mai populate destinatii demne de UNESCO din Romania, scrie 9AM.ro.

Sighisoara se poate mandri si cu Festivalul de Film organizat aici, unde, filmul romanesc se bucura de o mai mare apreciere a publicului din strainatate decat a celui din tara. Prin acest festival a inceput sa se schimbe si perceptia publicului care a inteles ca productia autohtona de film este la fel de valoroasa ca si cea din strainatate. Sighisoara Film Festival a devenit, datorita peliculelor prezentate, un motiv si un loc de intalnire a elitelor culturale.

Vezi care sunt alte locuri cu care Romania se mandreste pe 9AM.ro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Turist in Romania: locuri unice pe care sa le vizitezi vara asta