Romanii care nu au mai multe zile la dispozitie in perioada Pastelui pot opta pentru destinatiile interne. Cele mai multe oferte sint pentru statiunile de pe Valea Prahovei. Se asteapta ca multi sa opteze si pentru pensiunile agroturistice.

Anul trecut, pensiunile turistice au fost aglomerate in perioada sarbatorilor de Paste. Si in acest an se asteapta ca cererea sa fie mare, mai ales pentru cei care vor sa petreaca sarbatoarea in stil traditional. Totusi, si pensiunile, si hotelurile ofera pachete turistice cu masa de Paste inclusa. Astfel, in ambele cazuri, de pe mese nu vor lipsi ouale rosii si cozonacii. Preturile sint cele care fac diferenta.

Paste la hotel

In aceasta perioada, diferentele dintre tarifele practicate de hotelierii din Poiana Brasov si cele din celelalte statiuni de pe Valea Prahovei nu sint foarte mari. Astfel, intr-un hotel de patru stele din Poiana se vor plati pentru trei nopti de cazare cu mic-dejun inclus un tarif care porneste de la 360 RON, in vreme ce intr-un hotel de aceeasi categorie din Sinaia tariful poate sa ajunga si la 470 RON. O variana mai ieftina o constituie hotelul de doua stele, unde pretul este in jur de 250 RON pentru acelasi pachet. In Predeal, doua nopti de cazare cu mic-dejun ajunge la 270 RON. Tot atit costa o vacanta de trei zile cu demipensiune la un hotel de trei stele din Busteni.

Oferta pensiunilor

Multe dintre pensiunile turistice inca nu si-au definitivat oferta. Exista insa si zone in care proprietarii acestor unitati de cazare si-au stabilit preturile. Astfel, trei nopti de cazare intr-o pensiune de doua margarete din Botiza, Maramures, costa 250-260 RON. In Bran-Moeciu o camera intr-o pensiune de doua sau trei margarete costa intre 65 si 90 de RON, in vreme ce pentru o pensiune de patru sau cinci margarete pretul depaseste 100 RON pe noapte. Cei care doresc pensiune completa vor plati 60 RON pe zi. Proprietarii de pensiuni ofera, pe linga masa de Paste, si posibilitatea de efectua plimbari cu trasura sau de a vedea obiceiurile populare specifice acestei sarbatori.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri