Hoteluriile din Bucuresti reduc tarifele in weekend-urile din decembrie iar patronatele vor negocia cu muzeele tarife mai mici decat cele curente, in incercarea de a transforma Bucurestiul intr-o destinatie de Craciun.

Hotelurile din Bucuresti reduc tarifele cu peste 50% in weekend-urile din decembrie, iar patronatele vor negocia cu muzeele tarife mai mici decat cele curente si pregatesc pentru turisti un tur al barurilor din Centrul Vechi, in incercarea de a transforma Bucurestiul intr-o destinatie de Craciun, potrivit Mediafax.

"Vrem sa promovam Bucurestiul ca pe o destinatie de Craciun si sa incercam sa atragem intr-o prima faza turisti din tara, iar ulterior si din strainatate. Primul lucru pe care il facem este sa reducem tarifele cu peste 50% in weekend-urile din decembrie", a declarat agentiei MEDIAFAX Dragos Raducan, vicepresedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).

Un pachet special va costa 159 de lei la un hotel de doua stele

El a spus ca un pachet de doua nopti de cazare cu mic dejun va costa, in weekend-urile din decembrie, 159 de lei la un hotel de doua stele si 259 de lei la patru stele.
Potrivit lui Raducan, una din atractiile lunii decembrie in Bucuresti va fi un targ de Craciun organizat la Romexpo in perioada 1-24 decembrie, unde peste 200 de expozanti vor vinde produse specifice Craciunului. "Suntem in discutie cu Primaria Capitalei pentru a pune la dispozitia turistilor o linie de transport gratuit pe traseul Piata Unirii-Piata Universitatii-Piata Victoriei-Romexpo, atfel incat acestia sa poata ajunge mai usor la targul de Craciun. Discutam cu autoritatile si posibilitatea ca turistii sa poata beneficia de tarife reduse la obiectivele culturale din Capitala", a adaugat oficialul federatiei.

Patronatele si-au propus sa organizeze in decembrie si un tur pe jos la atractiile Bucurestiului, care se va numi "Descopera Bucurestiul pe jos". "Lucram si la un alt program - Turul barurilor din Centrul Vechi. Va fi un circuit tematic in 6-10 baruri si cluburi, unde pentru un tarif prietenos turistii pot beneficia de o bautura in fiecare si unde vor sta cate 30 de minute. Dupa terminarea turului, fiecare se poate intoarce in barul in care i-a placut cel mai mult si poate consuma acolo pe baza unui voucher", a afirmat Raducan. Fiind un proiect pilot, hotelierii pun in acest an la dispozitia turistilor aproximativ 5.000 de locuri la tarife reduse.

Citeste si:
300 de cameriste, instruite sa lupte impotriva traficului de persoane
Angajati de la circa 40 de...

"Tinta noastra este sa ajungem, in cinci ani, la 50.000 de turisti in luna decembrie veniti special pentru aceste programe", a adaugat oficialul federatiei.
Bucurestiul este orasul romanesc care atrage cei mai multi turisti (1,32 milioane anul trecut, dintre care circa 600.000 de straini). Dintre acestia, insa, mai mult de jumatate sunt oameni de afaceri veniti in interes de serviciu. Pe locurile urmatoare se situeaza Constanta (436.500 turisti), Brasov (396.300 turisti), Timisoara (224.400 turisti) si Sibiu (222.800 turisti).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Noi tarife pentru parcarile din Bucuresti