Astfel, cazarea intr-un hotel de trei stele new-yorkez costa 250 de dolari pe noapte, cu doar zece dolari mai mult fata de cazarea in Bucuresti, in timp ce la Tokyo te poti caza, pentru suma de 270 de dolari, intr-un hotel cu acelasi grad de confort, informeaza NewsIn.

In Bucuresti, turistii trebuie sa plateasca 240 de dolari pe noapte, mai mult decat intr-un hotel din aceeasi categorie de la Paris, sau din Los Angeles, unde cazarea costa 200 de dolari. sederea la un hotel de aceeasi categorie, pentru aceeasi durata, respectiv o noapte, costa 220 de dolari la Roma, 190 la Milano si la Londra si 130 de dolari la Berlin si la Amsterdam.

La capatul opus al clasamentului, cazarea cea mai ieftina, intr-un hotel de trei stele, a fost inregistrata, de studiul UBS, la Kuala Lampur (capitala statului Sri Lanka), unde se platesc doar 40 de dolari pe noapte. Alte capitale unde cazarea este ieftina sunt Caracas si Ciudad de Mexico, unde se platesc 50 de dolari pentru o noapte de gazduire, dar si capitala argentiniana Buenos Aires sau Shanghai, orase in care acelasi serviciu costa 70 de dolari pe noapte.

in privinta hotelurilor de prima categorie, respectiv de cinci stele, studiul UBS a relevat ca cele mai scumpe metropole sunt tot New York, cu 450 de dolari pentru o noapte si Tokyo, cu 510 dolari, carora li se adauga si Milano, in care cazarea, pentru un confort crescut, costa tot 450 de dolari.

La Bucuresti, cazarea intr-un hotel de cinci stele, pentru o noapte, a fost evaluata la trei sute de dolari, un pres mediu comparativ cu alte orase din clasament. Cea mai ieftina cazare de lux este cea din Buenos Aires, unde o noapte, intr-un hotel de prima categorie, costa 130 de dolari, dar si in Kuala Lampur si in Bogota, unde sumele se ridica la 150 de dolari pe noapte.

Media studiului efectuat de UBS, pentru cazarea hoteliera, in toate cele 71 de orase, a fost de 298 de dolari, pentru o camera dubla, cu baie, intr-un hotel de prima clasa si de talie internationala, cu micul dejun si cu cheltuielile pentru servire incluse.