Fiul cel mic al revolutionarului argentiniano-cubanez Ernesto "Che" Guevara si-a deschis o agentie de turism, in Cuba, care propune clientilor o serie de calatorii pe motocicleta de-a lungul si de-a latul tarii. El continua astfel pasiunea tatalui sau pentru vehiculele pe doua roti, informeaza AFP.

Potrivit site-ului ei, agentia La Ponderosa Tours ofera de putina vreme circuite turistice la bordul unor motociclete Harley Davidson, care "combina deliciul oferit de varietatea peisajelor de pe aceasta insula frumoasa si un contact intim cu o parte din istoria unei Revolutii unice". Avand durate cuprinse intre sase si noua zile, aceste programe turistice "all inclusive" pot fi modificate la cererea clientilor, scrie Mediafax.

In varsta de 49 de ani, Ernesto Guevara este cel mai tanar dintre cei cinci copii ai celebrului revolutionar. Avocat de profesie, el se afla la conducerea filialei turistice a companiei publice La Ponderosa, al carei nume se inspira din porecla pe care Che Guevara a dat-o motocicletei britanice Norton 500 cu care a strabatut o buna parte din America de Sud intre decembrie 1951 si iulie 1952.

Acel periplu, determinant pentru constientizarea conditiei de revolutionar, a fost imortalizat in cinematografie de brazilianul Walter Salles in filmul "Jurnal de calatorie/ Diarios de motocicleta" (2004).

Din echipa de ghizi de la Ponderosa Tours face parte si Camilo Sanchez, fiul revolutionarului cubanez Antonio Sanchez Diaz, supranumit "Marcos", camaradul de ultim moment care a fost ucis in campania boliviana ce i-a fost fatala lui Che Guevara in 1967.

Printre etapele inconturnabile ale circuitelor propuse turistilor figureaza mai ales fortareata coloniala La Cabana din Havana, cucerita de Che Guevara in primele ore ale Revolutiei cubaneze in 1959, dar si orasul Santa Clara. Cucerit de revolutionarul argentinian in decembrie 1958 acest oras adaposteste in prezent mausoleul in care a fost depus sicriul sau.

Sursa foto: Cuba/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri