Cel mai vizitat muzeu din lume in 2014: 70% din vizitatori sunt straini

Muzeul Luvru din Paris a fost cel mai vizitat muzeu din lume in 2014. Asta inseamna ca 9,3 milioane de vizitatori i-au trecut pragul, o cifra relativ stabila in raport cu 2013, care a permis institutiei franceze sa ramana cel mai vizitat muzeu din lume si anul trecut, au anuntat marti reprezentantii sai intr-un comunicat, informeaza AFP.

Publicul strain a reprezentat circa 70% din totalul vizitatorilor muzeului Luvru, iar cei mai numerosi turisti au venit din Statele Unite, China, Italia, Marea Britanie si Brazilia. De asemenea, potrivit muzeului parizian, colectiile sale permanente au primit in 2014 cu 100.000 de vizitatori mai mult decat in 2013, scrie Mediafax.

Cat costa intrarea la Luvru

Muzeul Luvru este deschis in fiecare zi, mai putin marti, intre orele 9.00 si 18.00. Biletele de intrare costa 12 euro, 13 euro sau 16 euro, in functie de expozitiile pe care doriti sa le vedeti, potrivit tarifelor de pe site-ul muzeului.

"Peste 50% dintre vizitatori au mai putin de 30 de ani, din care un procent important este reprezentat de persoane cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani, iar numarul lor a fost de 1,9 milioane", au adaugat reprezentantii muzeului Luvru.

Luvru a avut parte de doua momente importante in 2014: redeschiderea pentru public a salilor dedicate obiectelor de arta din secolul al XVIII-lea si noua prezentare, dupa restaurare, a statuii Victoria din Samothrace, considerata una dintre "vedetele" muzeului.

Citeste si:
Muzeul Luvru se pregătește să-și deschidă porțile, într-un nou...
Muzeul Luvru se redeschide...

In noul Hol Napoleon, doua expozitii temporare s-au succedat, atragand 132.000 de vizitatori care au avut posibilitatea de a admira colectia Luvru Abou Dhabi, in timp ce aproape 150.000 de vizitatori au descoperit in 2014 comorile Marocului medieval.

Sursa foto: Muzeul Luvru/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri