"Un hotel fara spa nu prezinta acelasi potential ca unul cu spa. Cu siguranta este un punct de interes, spa-ul reprezinta o modalitate de petrecere a timpului liber. Este singura varianta de a oferi altceva decat activitati in afara hotelului, mai ales cand afara este vreme urata", spune Radu Fluture, directorul hotelului Grand Teleferic.

Desi spa-ul, in care se regasesc o piscina interioara, sauna - umeda, uscata, infrrosu si camere de masaj, reprezinta 5% din business-ul hotelului, managerul unitatii precizeaza ca turistii se uita la "absolut" toate serviciile care exista in unitatile de cazare, acestea fiind un criteriu de selectie.

"Tin sa subliniez ca spa-ul este un must indiferent ca exista posibilitatea de a face profit din el sau nu. Trebuie sa-l ai si sa asiguri servicii la cele mai inalte standarde si cu siguranta business-ul global creste", spune Radu Fluture.

Potrivit lui, bonul mediu la spa este de 150-160 lei, insa sunt terapii care ajung la 350 lei. La Grand Teleferic se cazeaza weekend de weekend peste 200 de turisti romani si straini, iar o parte dintre acestia se programeaza la spa, unde practic au loc intre 15 si 25 de terapii, de regula in zilele de vineri si sambata. Masajele de relaxare sunt prima optiune.

Sursa foto: Ersler Dmitry/Shutterstock.com