Temperaturile ridicate din Turcia, Grecia sau Tenerife si tarifele reduse cu pana la 40% fata de varful sezonului au crescut cererea de vacante in lunile septembrie si octombrie in medie cu 10% fata de anul trecut. Procentajul turistilor care calatoresc in aceasta perioada este de 35% raportat la intregul sezon.

“Septembrie si octombrie sunt lunile preferate de vacante de cei care vor sa evite aglomeratia si caldura excesiva. Vorbim, in special, de cei din middle management si antreprenori. De asemenea, septembrie si octombrie sunt lunile preferate de cei care au mai multe vacante pe an, optand pentru aceasta perioada pentru concediul la plaja. 35% din numarul total al turistilor din sezonul 2018 isi fac vacanta de vara in septembrie si octombrie”, a declarat Dan Goicea, manager Cocktail Holidays.

Cu 7% mai multi turisti fata de septembrie 2017 isi petrec vacanta in Antalya in septembrie ori octombrie si cu 15% mai multi merg in Bodrum, potrivit statisticilor Cocktail Holidays. In aceasta perioada, o vacanta in Antalya costa de la 485 de euro/persoana/7 nopti, la un hotel de cinci stele cu ultra all inclusive, si este cu 115 euro mai ieftina fata de varful de sezon.

Plaja in septembrie si octombrie

Foto: Shutterstock.com

Un sejur in Bodrum costa 525 de euro/persoana/7 nopti la un hotel similar, fata de 637 de euro/persoana in iulie sau august. Pachetele includ zbor charter, cazare, transferuri aeroport-hotel-aeroport, asigurare medicala si storno, transfer intern din tara la Aeroportul Otopeni si toate taxele aferente.

Tenerife este considerata o destinatie potrivita de vacanta si toamna, datorita temperaturilor care se situeaza constant la 26-27 de grade. Pentru explorarea insulei, ori pentru plaja, cererea de vacante in septembrie si octombrie este cu 7% mai mare fata de toamna trecuta, iar tarifele sunt cu 10% mai mici fata de lunile anterioare.

Vara continua pana la sfarsitul lunii septembrie si in Rodos, Santorini, Mykonos ori Kalamata, unde un sejur costa 449 de euro/persoana, iar solicitarile sunt in crestere cu 8% fata de toamna trecuta.

Din septembrie, o alta destinatie preferata de turisti este Emiratele Arabe Unite, pentru care turoperatorul Cocktail Holidays estimeaza ca va vinde cu 20% mai multe pachete pina in luna decembrie, fata de anul trecut.

Citeste si: Prelungeste-ti vacanta de vara: 7 locuri din Europa in care poti face plaja si in octombrie

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri